Hírforgó, Képgaléria, Média

Kunszentmárton város napja – Székelyeseké a II. hely

Minden esztendőben szeptember közepén ünneplik Kunszentmárton város napját. A Városnapon a főként szórakoztató események mellett hagyományosan megrendezik a Körösi Halételfőző Versenyt. Iskolánk, a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Szarvas) idén képviseltette magát a versenyen.


Vidám csapatunk korán reggel elindult Szarvasról, hogy időben megérkezzen a közeli városba. A Polgármesteri Hivatal előtti téren felállítottuk sátrunkat, majd feldíszítettük azt. A XVIII. Körösi Hal- és Tájjellegű Halétel főző versenyen afrikai harcsából készült paprikással és túrós csuszával neveztünk, mellyel a II. helyezést értünk el. Továbbá megkaptuk a legszebb pavilonért járó különdíjat is.

Számtalan helyi lakossal találkoztunk a nap folyamán, kiket megkínáltunk egy-egy szelet almás lepénnyel vagy répatortával, melynek nagy sikere volt. Sok pályakezdő általános iskolással is beszélgettünk, akik érdeklődést mutattak iskolánk képzései iránt, ezért duplán sikeres napot zárhattunk. Nemcsak a II. helynek és a különdíjnak örülünk, hanem bízunk abban, hogy több fiatallal találkozunk majd a pályaválasztási nyílt napunkon, ami 2018. október 26-án lesz.

Ezúton mondunk köszönetet iskolánk igazgatójának, továbbá a Székely Mihály Szakképzésért Alapítványnak a támogatásért.

A versenyen résztvevő csapat tagjai voltak: Szántó Cintia 11. H, Zsindely Réka, Tóth Mihály, Rabb Dávid 10. H osztályos tanulók, Ozsváth Zsuzsanna, iskolánk igazgatója, valamint a kísérő pedagógusok: Sutyinszkiné Pljesovszki Mária, Borbély Tünde, Kékesiné Gulyás Ildikó és Balás Péter.

Borbély Tünde munkaközösség-vezető