Képgaléria, Labdarúgás, Média, Sportsarok

Fordulatos mérkőzésen, büntetőpárbaj után a legjobb 64 között

Vasárnap délután szépszámú nézősereg gyülekezett izgatottan az Erzsébet ligetben a tavalyi nagyszerű kupaszereplés után, fiainknak idén is sikerült a főtáblára jutniuk, ahol az első erőpróbán egy régi ismerőssel a Debreceni EAC-al mérhettük összetudásunkat.


A mérkőzés szokatlanul nagy iramban kezdődött, mindkét csapat támadólag lépett fel. Az első nagy lehetőség csapatunk előtt adódott Sztojka perdített a kapu mellé, Kriska beadása után.

Majd a vendégek veszélyeztettek előbb Virág kínálta meg egy kemény lövéssel Lévait, nem sokkal később pedig egy beadásról maradt le a korábban NB1-ben is gólerős Ibrahima Sidibe.

A félidő közepén akár a vezetést is megszerezhettük volna Kriska szerzett labdát, amellyel remekül indította Sztojkát, de a visszazáró vendégvédők szerelni tudták.

Az első félidő vége felé kissé visszább vettek a csapatok, de a debrecenieknek így is volt komolyabb helyzetük Patócs majd Balogh kísérletét is ártalmatlanította Lévai.

Az első játékrész végén a játékvezető egy perc hosszabbítást jelzett, ekkora már mindenki a szünetet várta. Azonban Kriska gyorsan elvégzett szabadrúgása után Sztojkához került a labda aki jobb oldalról jobbal mesterien lőtt a hosszú sarokba. 1-0!

Az 55. percben kontrázott csapatunk Farkas sarokkal készített elő Kriskának, aki a kapu gurított. 2-0!

Ahelyett, hogy csapatunk megnyugodott volna két gólos vezetés birtokában, kissé kapkodóvá vált játékunk. Ennek eredményeként a 69. percben egy szöglet után Kerekes fejelt a rövid oldalon a kapunkba, majd két perccel később Sidibe  közelről helyezett a kapunkba. 2-2

A 77. percben egy védelmi kihagyást követően, Sidibe találta magát szemben az üres kapuval és nem is hibázta el a ziccert, előny a vendégeknél. 2-3

A gyors egyenlítésre is volt esélyünk de előbb Kriska volt pontatlan, majd Zima lőtt 4 méterről a kapufára. A játékvezető hat perc hosszabbítást jelzett, már többen indultak haza felé, amikor a saját tizenhatosán belül Sidibe kézzel ütött a labdába, amiért járt a sárga lap illetve a tizenegyes. A kilencvennegyedik percben Sztojkahiggadtan lőtt a hálóba! 3-3

Következhetett a kétszer tizenöt perc hosszabbítás, melynek elején Lévai rögtön két bravúros védéssel mutatkozott be. A 98. percben azonban már kapusunk se tudott menteni egy jobbról érkező beadást Kerekesmesterien csúsztatott kapunkba. 3-4

A 110. percben Sztojka szintén a baloldalról tekert középre, Kriska pedig érkezett és újra egalizáltuk az eredményt. 4-4!

A hátralévő percekben mindkét csapat a biztonságra törekedett, így 120 percnyi játék után jöhettek a büntetők, amelyet ezúttal is az új rendszerű ‘ABBA’ elv alapján rúgtak a fiúk!

Az első kört Virág Aladár kezdte a vendégek részéről, aki nagy erővel a kapu fölé bombázott, tőlünk pedig Lévai kapus mattolta az ellenfél portását! 1-0
Érkezett Klimaj aki könyörtelenül vágta a hálóba a labdát és Sidibe sem hibázott, két kör után: 2-1.
A vendégektől a két gólt szerző Kerekes egalizált, majd Sztojka másodjára is bevette a debreceni kaput büntetőből 3-2
A negyedik körben tőlünk Takács hibázott, míg az ellenfélnél Nagy Zoltán lövését védte Lévai, így nem változott az eredmény.
Az ötödik kört a vendégek kezdték és Bucz lövését is védte Lévai, így eldőlt a párharc a legjobb 64 között csapatunk.

A látottak alapján elmondható, hogy a csapatunk küzdésből csillagos 5-ösre vizsgázott, amely meghozta eredményét, így izgatottan várhatjuk a pénteki sorsolást.

Szép volt fiúk!

Folytatása következik …

Szarvasi FC – Debreceni EAC 5-4 (1-0, 3-3, 4-4) büntetők után: 3-2

Szarvas, Erzsébet liget – 550 néző. Játékvezető: Dobai János (Marozsi G., Molnár A.)

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Bakró G. (Takács J.), Szikora M., Kiri B., Murvai D. (Kukovecz D.), Medvegy Á., Kriska N., Zima D., Farkas N. (Klimaj Z.), Sztojka Á. Vezetőedző: Rétes Pál.

Debrecen: Rácz T. – Nagy Z., Kónya Cs., Kiss L. (Katona T.), Virág A., L. Ramos, Balogh K. (Bucz B.), Patócs R. (Bíró P.), Kerekes K., I. Sidibe, Lénárt G. Vezetőedző: Sáfár László.

Gólszerzők: Sztojka Á. 45+1′, 90+4′ (büntetőből), Kriska N. 55′, 110′ illetve Kerekes K. 69′, 98′, I. Sidibe 71′, 77′

Nyilatkozatok:

Rétes Pál:

– Egy rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzésen újra érezhettünk azt az érzést, ami csak kupamérkőzésen lehetséges.

Lévai Balázs, a mezőny legjobbja:

– Küzdelmes meccsen vagyunk túl, kétgólos előnyünk birtokában kicsit megzavarodtunk, amit a rutinosabb vendégek ki is használtak, de a csapatunk tartását mutatja, hogy kétszer is szinte reménytelen helyzetből jöttünk vissza. A büntetőket próbáltam olvasni, szerencsére itt is jól alakultak a dolgaink, de sokat is tettünk érte.