Hírforgó, Képgaléria, Média

Hatodik nap: bringás reggeli a Fő téren

A Mobilitási Hét hatodik napján, szeptember 21-én pénteken rádiós kívánságműsorral bringás reggeliztünk.


A programok sikerének érdekében már reggel 5 órakor elkezdtük a munkát  Szarvas Fő terén. Összeraktuk az asztalokat, a hangtechnikát, összeszedtük és a helyszínre szállítottuk a támogatók által felajánlott élelmiszereket.

Fél hatkor a GySzC Székely iskola tanulói és oktatójuk, Balázs Péter, a Nagycsaládosok tagjai, valamint az MTTSZ Szabadidős és Lövészklub vezetője, Fazekas Erzsébet már készítették a szendvicseket, kiöltötték a teákat, hogy a korán érkezőket is fogadni tudjuk. A nap házigazdája a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesületének elnöke, Závoda Ferenc és a Rádió Szarvas tulajdonosa, Dankó Ervin a helyszínen megbeszélték az esemény nyitószámát, ami Müller János Fejérvári indulója volt, és már kezdődött is a kívánságsorral ízesített bringás reggeli.

A reggeli fél héttől volt hirdetve, de már hat órától készen álltunk az első vendégek fogadására, akik az iskolába, munkahelyükre sietve megálltak egy meleg teára, egy finom szendvicsre és egy túró rudira.

 A rendezvényen 17 kg kenyér, 30 liter tea, 328 db túró rudi fogyott, úgy, hogy fél nyolc körül már alig volt a kínálandó termék a szervezők kezében. Méltán lehet ez a nap minden évben az Európai Mobilitási Hét helyi rendezvénysorozat egyik legnépszerűbb eleme.

Mindezért köszönettel tartozunk a reggeli támogatóinak, akik: a Szarvas-Cipó Kft., a Szarvasi Mozzarella Kft., a Young-Hús kft., a Szarvas Coop, Petneházi Andrea, Paluskáné Udvarhelyi Judit, Pintér Zoltán, a Cervinus Teátrum,  a Nagycsaládosok Egyesülete, a Rádió Szarvas-Dankó Ervin, a GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület – Závoda Ferenc, valamint aki a rádiót biztosította: Paluska György.