Hírforgó, Képgaléria, Média

Nyereményeső és Ovis KRESZ a hatodik napon

Szeptember 21-én, pénteken a Kossuth utcai ovisoké és a Mobilitási Hét nyereménysorsolásáé volt a főszerep.


Tíz órakor az ovisok az udvaron már csak a fő szervezőre vártak, hogy kezdhessék a házi versenyt ami egy ügyességi és egy közlekedési pálya volt.

Az ovisok megismerkedhettek és bemutathatták a helyes közúti közlekedés elemeit egy előre elkészített közlekedési pályán, gyalogátkelőkkel, jelzőlámpákkal, és járművekkel. Ezen a napon a legkisebbek sem maradtak jutalom nélkül, hiszen minden ovis kapott egy ajándékot a szervezőktől, ami színes ceruza, filctoll, zsírkréta és müzli szelet volt. Az ovis csoportok ajándékcsomagot kaptak, és hogy a segítők sem maradhassanak ki, egy jelenléti ív alapján a regisztrált résztvevők között kisorsoltunk egy ajándékcsomagot, amelyet Babák Mihály polgármester ajánlott fel.

 

A hét nyereménysorsolására 13 órakor került sor a Lengyel-palota nagytermémben. Hodálik Pál alpolgármester köszöntőjében elmondta: 2018 a Családok Éve, ezért a Mobilitási Héten családi programokkal versenyekkel, vetélkedőkkel vártunk minden érdeklődőt. Az idei év mottója: „Mix and move!”. Témája: a közlekedési multimodalitás volt, vagyis a különböző közlekedési módok különböző utakhoz történő igénybe vétele. A szeptember 16. és 22. között tizennyolcadik alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap célja volt a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, környezetünk, vizeink és a levegő tisztaságának megőrzése az utókor számára, és természetesen kedvcsinálás a mozgáshoz, sportokhoz, egészséges életmódhoz.

Az európai kezdeményhez minden évben kapcsolódik Szarvas Város Önkormányzata is, és civil szervezetek, intézmények közreműködésével, több korosztályt érintő, többek között környezetvédelemmel, környezetbarát közlekedési rendszerek használatával, egészséges életmóddal, biztonságos közlekedéssel kapcsolatos, környezettudatosságra nevelő programokkal készült a rendezvényhétre.  

Hodálik Pál alpolgármester tájékoztatta a sajtót a az Európai Mobilitási Hét nemzetközi állásáról:

– Legfrissebb információink szerint Magyarország a nemzetközi listán ismét dobogós helyen végezhet, hiszen 53 ország 2672 települése csatlakozott az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz, ehhez a nagy számhoz hozzájárult Magyarország 269 (2017-ben 202) települése is. Minket Spanyolország 466 és Ausztria előz meg 553 csatlakozó várossal. A negyedik helyen Lengyelország áll 146 városával. Magyarország az előző évben dobogós eredményt ért el, harmadik helyezett lett.

A  nyeremények, valamint a rendezvényhét fő támogatói a  Swietelsky Magyarország Kft., Szarvas Város Önkormányzata, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium volt.

A folytatásban az első nap résztvevői között került kisorsolásra 3 db ajándékcsomag, amit a jelenlévők húztak ki a részvételi ív és tombola szelvények alapján. Egyéb ajándékot is kaptak a résztvevők: pl. az Emberöltő alapítvány jóvoltából “Győri Édes” kekszet, Dernovics Péter és a Penta Drink jóvoltából ásványvizet és Babák Mihály polgármester felajánlásaként kulacsot. Demeter István, városunk hajóskapitánya, a Katalin II. vezetője-tulajdonosa  jutalomként egy ingyenes hajótúrát ajánlott fel.

 

Az első napi sorsolás szerencsés nyertesei: 9-es sorszámmal Gulyás Csaba Mihályné, 25-ös sorszámmal Konstantinovics Márk és 21-es sorszámmal Lestyán Lili.

A KRESZ Nap résztvevői között 4 ajándékcsomag került kisorsolásra, melynek nyertesei: Bélteki Bence, Szoboszlai Dániel, Uhljar Kinga, Bakula Richárd. De ezen a napon sem távozott senki üres kézzel, Szarvas Város Önkormányzata jóvoltából fényvisszaverős jól láthatósági csuklópántot vihettek haza a résztvevők.

A Fit Life Team Sport Nap résztvevői között a nagy létszámra való tekintettel 8 ajándékcsomag került kisorsolásra, melynek nyertesei: Hortobágyi Bálint, Tóth Balázs, Zsorda Milán, Baráth Barna, Gyalogh Ferenc, Antal Levente, Csipai Balázs, Pribelszki Jázmin.

A 19.-i sport-nyíltnapot résztvevői között a nagy létszámra való tekintettel 6 ajándékcsomag került kisorsolásra, melynek nyertesei: Halász Gergely, Galáth Dávid, Szopka Dorisz, Csekő Bernadett, Mucha Csenge, Petrovics Rozi.

A szeptember 20.-i „Bringás vért az életért” véradás résztvevői között 2 ajándékcsomagot, valamint a hét fődíját, egy kerékpárt sorsoltunk, melynek nyertesei: Pljesovszki Jánosné, Sólyom Jánosné, és a kerékpár nyertese Kovács István.

A 21-én 10 órakor kezdődött ovis közlekedésbiztonsági nap résztvevői már átvették ajándékaikat (színes ceruzák, filcek, vízifesték, foglalkoztató könyvek), ettől függetlenül a jelenléti íven szereplő ovisok és jelenlévők között kisorsolásra került 1 db ajándékcsomag, melynek nyertese: Lévai Dominik.

A nyeremények átvehetők a Szarvasi Polgármesteri Hivatalban, Krivik Viktor főszervezőtől.