Hírforgó, Képgaléria, Média

Ismerkedési hetek és gyíkavató a kollégiumban

Nagyszerű hangulatban zajlott intézményünkben (GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas) szeptember 27-én a hagyományos kollégiumi gyíkavató.


Azonban ez a mozzanat csupán zárása volt annak az eseménysorozatnak, ami az elmúlt három héten színesítette a kollégium életét. Számos közösségépítő programot szerveztünk diákjainknak, hogy megkönnyítsük a beilleszkedést. 

A beköltözés hetében megtartottuk a kollégiumi szilvanapot, amin közösen készítettük el a sokak számára kedvelt szilvás gombócot. A további hetek sem teltek el program nélkül, ekkor ugyanis a szarvasi Arborétumba látogattunk el együtt, és mivel az időjárás kedvező volt, az egyik este még krumplipaprikást is készítettünk bográcsban. A sportnap alkalmával számos ügyességi feladatban mérhették össze diákjaink tudásukat.

Az esték sem teltek programok nélkül: társasjátékoztunk, activityztünk és karaokéztuk. A gyíkavató délutáni programjában pedig eddig számunkra rejtett készségeiket villanthatták meg a kilencedikesek a tréfás, ügyességi feladatokban.

Mindezek után intézményünk legifjabbjai közös eskütétellel „fogadtak hűséget”a kollégiumnak és az idősebb társaiknak.

Nem kis meglepetésünkre egy, az iskolánkban végzett volt kollégista, Kiss István, egy saját készítésű, gyönyörű és ízletes tortával kedveskedett nekünk, amit ezúton is szeretnénk megköszönni.

Nagyon jól éreztük magunkat 🙂

Frcska Zoltán kollégiumvezető