Hírforgó

Teltházas író-olvasó találkozó a Városi Könyvtárban

A manapság egyik leginkább feltörekvő hazai könyvkiadó – tavaly közel harminc, idén már talán hetvennél is több kötettel vannak jelen a könyvpiacon –, az Álomgyár csaknem teljes szakmai stábja és két sikerkovácsa, R. Kelényi Angelika és az Erzsó becenéven nevezett Anne L. Green írónők abszolút teltházas író-olvasó találkozón zárták Város Könyvtárunk tartalmas egy hetét az Országos Könyvtári Napok apropóján.


A széles közérdeklődésre mi sem jellemzőbb, hogy már jóval a péntek délután ötre hirdetett kezdés előtt az abszolút csajos könyvek rajongói szatyorszámra cipelték magukkal két írókedvencük köteteit, dedikálás céljából. Az Álomgyár szarvasi hölgykoszorúja is hozott magával bőven könyvet, az író-olvasó találkozó elmaradhatatlan kellékeként kiállított asztal roskadásig megtelt a két írónő műveivel.

Baginé Tóth Erika intézményvezető köszöntő szavai után R. Kelényi Angelika – ő ontja a romantikus történelmi regényeket – és Erzsó barátnője – ő pedig a szívtipró csajos lamour könyvek termékeny szerzője – valósággal lerohanták a nagyérdemű közönséget. Mintegy nyakig belerántva a nagyérdeműt az Álomgyár termelési titkaiba. Pörögtek, csacsogtak, közben azt is megtudhattuk, hol szoktak együtt nyaralni, melyikük férje szokott figyelmeztető jelzést adni a gyermek fürdetési idejében, hogy viselkedtek turistaként emlékezetes római kirándulásuk idején.

Közben az kiderült a két pergő nyelvű álomgyártóról, hogy Angelika a cég PR dolgait viszi, Erzsó pedig marketingfőnök. Érintőlegesen azt is megtudta a közönség, hogy Angelika Kazincbarcika szülöttje, kolleganője pedig a szomszéd Jász-Nagykun-Szolnok megyéből került Pestre. Hallhattunk továbbá címé és témaválasztási technikákról, tervezett folytatásokról, meg arról is, hogy a sűrű írás közben olykor elfelejtik saját szereplőik nevét is.

Az idő a két lendületesen csacsogó vendég mondandója közepette gyorsan pergett, mivel a rajongói hölgytábor is ostromolta a vendégeket kérdésekkel jócskán. Egyszóval úgy érezhettük magunkat, mintha egy izgalmas piaci traccsparti és a Csók és Könny magazin átmenete közt lennénk félúton. Ezzel együtt kiválóan szórakoztunk. Külső szemlélőként sokat megtudhattuk az Álomgyár könnyfakasztó csajos világáról. A viccet félretéve, R. Kelényi Angelika történelmi regényeiből ismerek néhányat, nem beszélve gazdag képi világáról. Teljesen jogos volt irányában az egyik rajongó kérdése, hogy filmesek keresték-e már a könyvei kapcsán. Hozzáteszem, akár a Báthory Erzsébet történetéből, akár a Mennyei örömökből egészen jó filmet lehetne forgatni. Urambocsá’ még az Álomgyár sikersztorijából is.