Hírforgó

Díjat nyert a Szarvasi Mozzarella mascarponéja

A Szarvasi Mozzarella Kft. egyik húzóterméke, a Laktózmentes Mascarpone díjat nyert az első mentes élelmiszerek versenyén. A „Minőségi mentes élelmiszer-termékek versenye” pályázatán 11 kategóriában 42 nyertes született, amelyek közül sajt alkategóriában a szarvasiak nyertek.


Magyarországon első alkalommal rendeztek olyan élelmiszeripari versenyt, ahol azon termékek kerültek górcső alá, amelyek a mentes kategóriába esnek, azaz a 14 fő allergén anyagok közül legalább egytől, vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól mentesek. Magyarországon 2012. január 1-jétől kötelező az élelmiszerek címkéjén, csomagolásán feltüntetni azon anyagokat, amelyek az Európai Bizottság rendeletében is szerepelnek.

A 14 fő allergén anyag a következő (kivételek nélkül – az allergének részletes leírását a 1169/2011 EU rendelet II. Melléklete tartalmazza): glutént tartalmazó gabonafélék, rákfélék, tojás, hal, földimogyoró, szójabab, tej, diófélék, zeller, mustár, szezámmag, kén-dioxid, csillagfürt, puhatestűek.

A versenyre nevezett termékeket vizsgálták pl. a csomagolás és címkézés alapján, de vaktesztre is sor került, amely során szerepet kapott az állag, az íz és a küllem is. Az összesen 130 beérkezett pályázat közül sajt alkategóriában a Szarvasi Mozzarella Laktózmentes Marcapone terméke lett a nyertes.

A Szarvasi Mozzarella húzótermékei között szerepel a Mascarpone, aminek laktózmentes változata 2017-ben jelent meg a boltok polcain. A díj kapcsán ifj. Rohony Miklós, a cég marketing vezetője elmondta, hogy „örülünk és büszkék vagyunk az első helyre, ugyanis ez a díj a minőség elismerése. Fontosnak tartjuk azt, hogy az olyan vásárlóinknak is tudjunk terméket kínálni, akik — tejtermékről lévén szó — laktózérzékenyek. Egyben ez a díj üzenet mindenki számára, hogy a fogyasztók bátran vásárolhatják a magyar termékeket, mert azok megbízhatóak.”

A Szarvasi Mozzarella több mint 20 éve elkötelezett híve az olasz gasztronómia hazai népszerűsítésének. A cég fontosnak tartja, hogy kiváló minőségű termékein keresztül minél több emberrel ismertesse meg a mozzarellában és más tradicionálisan olasz sajtokban rejlő különleges, valamint egyedi ízvilágot. A vállalat hitvallása az, hogy a legjobb minőséget csak a tradicionális értékek és a modern technológia ötvözésével érhetik el. A szigorú minőségbiztosítási rendszer, az évek során megszerzett szakmai tudás és tapasztalat, valamint a saját, modern laboratórium a biztosíték arra, hogy vásárlóik maximálisan elégedettek lehessenek a termékekkel. Az európai színvonalú üzemükben első osztályú, kizárólag hazai nyers tej felhasználásával készülnek termékeik.