Hírforgó, Képgaléria, Média

Hírek Máltáról

Iskolánkból – a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából (Szarvas) – egy nyertes ERASMUS+ pályázatnak köszönhetően 10 vendéglátásszervező-vendéglős szakmát tanuló diák utazhatott ki Máltára, négyhetes szakmai gyakorlatra. Élményeikről, tapasztalataikról folyamatosan tájékoztatnak minket.


Első repülésem

2018. szeptember 26-án indultunk iskolánk elől, ahol Vincze Sándor gyakorlati oktatásvezető és szüleink búcsúztattak minket. Egy külön busszal utaztunk a Liszt Ferenc repülőtérre. Nagyon izgultunk, mert legtöbbünknek ez volt az első repülőútja. A becsekkolás simán ment, mindenki bőröndje a megengedett érteken belül volt. Utána az ellenőrző pontra kellett mennünk, ahol néhányunkat jobban átvizsgáltak, mert az ellenőrzés során besípolt a gép. A végén kiderült, hogy mindenkinél csak apróbb dolgok maradtak, így a probléma elhárult, és mehettünk tovább. A beszállásig még volt egy szabad program a repülőtér bevásárlóközpontjában, ahol sokféle termék közül választhattunk. Volt, aki kedvenc parfümjét, volt, aki csokit vett, és volt, aki megebédelt a KFC-ben.  

A repülő indulása előtt 10 perccel már a gépen ültünk és nagy izgalommal figyeltük, hogy a légiutas-kísérők bemutatták a gépen található mentőfelszereléseket: mit hogyan kell használni. Nagyon izgultam. Elérkezett a pillanat, mikor a biztonsági öveket is be kellet csatolni, és a telefonokat repülő üzemmódba kellett állítani. Ekkor még jobban izgultam.

A repülőgép elindult, és szép lassan kigurult, majd miután kifutóra került, felgyorsított és felemelkedett. Amikor felszálltunk, az egy elképesztő élmény volt, még sosem repültem, de pont az ablaknál ülhettem, és az a csodálatos kilátás, ami elénk tárult, arra késztet, hogy máskor is repüljek. Ahogy a felhők felett repültünk, olyan érzésem volt, hogy szabad vagyok, és örökké ott maradnék. Mivel legtöbbünknek ez volt az első repülőútja, menet közben, amikor a kapitány engedte, cserélgettük a helyeinket egymás között, hogy más is láthassa az ablakon keresztül a gyönyörű kilátást. Amikor Málta közelébe értünk, pont láthattuk a gyönyörű naplementét. Este 18:45-kor szálltunk le, ami nekem szintén nagyon tetszett.  Az biztos, hogy egy gyönyörű élményben volt részem, amit soha nem fogok elfelejteni, és örülök, hogy én is eljuthattam ide, mivel ez egy nagyon nagy lehetőség!

Tomasovszki Rebeka 13. D osztályos tanuló