Hírforgó, Képgaléria, Média

Verdi vs Wagner Szarvason

A Magyar Állami Operaház 2013 őszén indította útjára az „Operaház nagykövetei programot, melynek keretében hivatásukat, a műfajt és az Operaházat megszállottan szerető művészeket szeretne összehozni általános és középiskolai fiatalokkal.


 A program célja, hogy egy új, operába járó nemzedéket neveljen. A Gyakorlóba Clementis Tamás, az Operaház művésze látogatott el, hogy e csodálatos műfajt népszerűsítse iskolánkban. A gyerekek bejátszásokat láthattak és hallhattak a leghíresebb és legközkedveltebb operákból. A felső tagozatosok érdeklődését hamar sikerült felkeltenie, mikor egy tanulónk segítségével a művész úr „élőben” elénekelte Mozart egyik legnépszerűbb operájának áriáját. A gyerekek hallhattak részletet többek közt Erkel, Verdi és Wagner legismertebb operáiból. Az előadás végén egy animációs kisfilmet nézhettünk meg Verdi és Wagner operáiról, egymás közötti versengéseiről. 

A művész úr nem csak a Gyakorlóba, de a város minden iskolájába ellátogatott és népszerűsítette a műfajt, művészi hivatásukat.

E rendhagyó énekóra bizonyára emlékezetes marad tanulóink számára.

Balláné Tóth Krisztina vezető tanár