Hírforgó

Gombaismereti börze az Anna-ligetben

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja október 27-én, szombaton rendezi meg az immár hagyományossá vált őszi gombaismereti programját az Anna-ligetben.


 

Az érdeklődőket délelőtt 10.00 órára várjuk a látogatóközpontba. A terepi túra során ezúttal is Gaál Sándor gombavizsgáló szakellenőr lesz a vezetőnk, az ő segítségével nyerhetünk mélyebb betekintést a gombák világába. Nem a tanösvény vonalán haladunk majd, hanem vezetőnk segítségével azokat a helyeket keressük fel, ahol jó eséllyel találhatunk valamilyen gombafajt.

Kosaraink tartalmát a túra végén asztalokra rakjuk ki, ekkor következik a közös fajmeghatározás. Nem étkezési mennyiségeket gyűjtünk, a cél az ismeretszerzés. Gaál Sándortól minden egyes fajra vonatkozóan érdekes és értékes információkat tudhatunk meg. Természetesen az itt szerzett ismeretek távolról sem elegendőek ahhoz, hogy a későbbiekben önállóan eldönthessük, melyik gomba alkalmas fogyasztásra, s melyik nem. Fontos, hogy mindig csak olyan gombát használjunk fel étkezési célra, amelyet korábban gombavizsgáló szakellenőrrel megvizsgáltattunk!

A program várhatóan 12.00 óráig tart, a részvételi díj 900/fő illetve 650 Ft/fő.

Mindenkit szeretettel várunk.

A fotókat készítette Balogné Homonnai Mária és Kovács Krisztina.