Kézilabda, Sportsarok

Nem várt hazai vereség

Jó iramban indult a találkozó, felváltva estek a gólok.


Szarvasi NKK-Békéscsaba ENKSE U22 28-36 (15-17), NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Szarvas, 120 néző. Vezette: Csige, Körmendi.

Szarvasi NKK: Jani-Kovács 2, Molnár V. 4, Milyó 2, Óvári 6, Raffai-Such 9/1, Domokos 4. Csere: Kasik, Juhos (kapusok), Ábrahám, Olasz, Bagi 1, Kiszel, Majoros, Nyerges. Edző: Száva Flórián.

Békéscsaba ENNK U22: HORVÁTH-EKKER 8, Redesch 4/3, Dombi 4, HŐS 7/2, Baranka 3, TÖRÖK CS. 7. Csere: Mark (kapus), Keri 1, Medve, Török 1, Zsibrita, Vozár, Vámos, Egeresi, Kánya 1. Edző: Szabó Károly.

Kiállitások: 12 ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1 ill. 5/5.

A 14. perctől a házigazdák kezdtek elhúzni és gyorsan négygólos előnyre tettek szert. A 20. percben Raffai-Such kiállítása megzavarta a Körös-partiakat. Ezt a megtorpanást a lilák gyorsan kihasználták, fordítottak, és kétgólos előnnyel vonultak szünetre.

Pihenő után a vendégek lendületüket átmentették és a 45. percben már 21-27 volt olvasható az eredményjelzőn. A második játékrészben a hazaiak futottak az eredmény után, de lövéseikbe egyre több hiba csúszott. Védekezésben sem vált be a taktika. A látottak alapján a végig lendületesen játszó csabai fiatalok ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Száva Flórián:

– Az NB I-es keretben edzőkkel kiegészült juniorok megérdemelten nyertek. Nekünk van még tennivalónk!

Szabó Károly:

– Erőnlétben és gyorsaságban felülmúltuk ellenfelünket.

Ifjúsági mérkőzés: Szarvas NKK-Békéscsaba ENKSE  27-30 (12-13).

Október 28-án 18 órától K. Szeged SE-Szarvasi NKK összecsapásra kerül sor.