Hírforgó, Képgaléria, Média

Újraélesztés világnapjának megemlékezése

Első alkalommal került megrendezésre az Európai Újraélesztési Társaság felhívásának eseménye a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.


Minden év október 16-án ünnepeljük az újraélesztés világnapját, ez alkalomból a Benka alsó és felső tagozatos gyermekeknek lehetőségük volt az Alapszintű újraélesztés (Basic Life Support) lépéseit elsajátítani.

2018. október 19.-i megemlékezés legfőbb célja az volt, hogy felhívjuk a diákok figyelmét az újraélesztés fontosságára, tudatosítsuk bennük, hogy a tevékenység lépéseinek elsajátításával emberek életeit menthetik meg.

Ezúton szeretném megköszönni Pljesovszki Ágnes, a Magyar Vöröskereszt Szarvasi Területi Szervezet vezetőjének az esemény lebonyolításában nyújtott segítségét. Továbbá: a szarvasi GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szakoktatójának, Hegyi Gábornénak, valamint önkéntes diákjainak a segítségét: Büttösi Dorina, Vida Boglárka, Szabó Tímea, Czina Angelika, Sós Andrea. Illetve nem utolsó sorban a benkás tanítónénik és tanárok együttműködését.

Bízom benne, hogy minél több kisdiákban felkeltettük az elsősegélynyújtás iránti érdeklődést és baj esetén bátran mernek majd segíteni.

Köszönettel:
Nyemcsok Emese
iskolavédőnő