Hírforgó

Kozák Ferenc a POFOSZ programokról

Mint az ismeretes, Kozák Ferenc, a POFOSZ MUSZ 51-56 tagozatának ügyvivője és az Üldözöttek Szövetsége elnöke két éve beköltözött az Ótemplomi Szeretetszolgálat bentlakásos intézményébe. Bár kora és egészségi állapota nem teszi már lehetőve korábbi évtizedei rendszeres pesti útjait, a POFOSZ még meglévő országos vezetésével rendszeresen tartja – levélben és telefonon – munkakapcsolatát.


Így a napokban tőle kaptunk tartalmas tájékoztatást a Magyar Politikai Foglyok Országos Szövetsége október-novemberi programjairól.

Mint megtudtuk, a POFOSZ már október első napjaiban országos összejövetelt tartott a Nádor utcai székházban.

Október 10-én megtörtént a Kopácsy házaspár hamvainak kegyeletteljes elhelyezése a 300-as parcellában.

Másnap – szintén a székházban – a szervezet Pest megyei ülésére került sor, Straub János megbízott elnök vezényletével.

Tizenhatodikán németországi vendégeket fogadtak, majd tizenkilencedikén együttes koszorúzást tartottak a vendégekkel a Fiumei úti Nemzeti Sírkert 56-os érintettségű sírjainál.

Október 20-tól 22-ig a POFOSZ Mezőtúron a helyi megemlékezéseken képviseltette magát. Ezzel párhuzamosan aktivistái részt vettek a központi állami ünnepségeken és megemlékezéseken.

A POFOSZ októberi megbeszélését október 24-én tartotta a Csörsz utcai MOM székházban.

November 4-én, az orosz intervenció 62. évfordulóján Debrecenben a helyi aktivisták vettek részt a temetőbéli koszorúzáson.

November 5-én a Fiumei úti Nemzeti Sírkert fehér márványkeresztjénél a POFOSZ Hagyományőrzők, a POFOSZ zuglói szervezete és az 1956 Öröksége Alapítvány közös megemlékezése lesz.

Majd november 7-én, szerdán kerül sor a zuglói és a Hagyományőrző tagozat tiszteletadására szintén a Nádor utcai székházban – adta tájékoztatásul Kozák Ferenc területi ügyvivő.