Hírforgó, Képgaléria, Média

Ismét fodrászoké a főszerep

2018. november 6-án intézményünk (GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas) szépészet ágazat munkaközössége a Lisap cég támogatásával továbbképzéssel összekötött fodrász szakmai bemutatót szervezett.


A rendezvénynek iskolánk könyvtára adott otthont, ahol 10.00 – 14.00 óra között rendkívül látványos, a tanulók szakmai elhivatottságát erősítő előadás/foglalkozás részesei lehettünk.

Az idei év témája a megunhatatlan szőkítés, hajfestés és a mai divatos árnyalás volt, melyek igen nagy szakértelmet és odafigyelést igénylő munkafolyamatok. Fortélyaikat Antal Renáta, a Lisap oktató fodrásza mutatta be a jelenlévőknek. (Témák: szőkítési eljárások, alapanyagok bemutatása; árnyalatok aktuális trendjének bemutatása Lisaplex Filter Color).

Napjainkban sajnos sok esetben szembesül a szakember fejbőr, illetve hajszálproblémákkal. Ezen a napon ebben a témában is elmélyedhettünk Tamási Erika hajgyógyász segítségével. A szépészet ágazat tanulói e terület jó néhány műveletét figyelhették meg. (Témák: hajas fejbőr problémák kezelésének lehetőségei; hajgyógyászat Keraplant).

Tanulóink gyakorlati ismeretei bővültek a nap folyamán, hiszen korszerű eljárásokat ismerhettek meg. A bemutató interaktív volt, diákjaink aktív részvételével zajlott. Az érdeklődő fodrász szakembereket is szívesen fogadta – az előző bemutatókhoz hasonlóan – intézményünk, akik szintén pozitívan nyilatkoztak a látottakról.

Bízunk benne, hogy 6. alkalommal is sikerül majd hasonló hangulatú, rendkívül tartalmas rendezvényt szervezni, ezzel is erősítve diákjaink szakmai elkötelezettségét és jövőképét, hogy alapos felkészültséggel, kitartással tudjanak helyt állni a munka világában.

Takács Judit szakoktató