Hírforgó, Képgaléria, Média

Lampionokkal vonultak a Gyakorló ovisok

Márton napon a Gyakorló oviban, immár nagy hagyománya van a délelőtti táncházas mulatságnak.


Idén is láthattuk, a Gyekiczki Istvánné által betanított élőképes játékot, ahol a Cseresznye csoportos gyerekek eljátszották, hogy Márton hogyan osztotta meg köpönyegét egy koldussal, hogyan rejtőzött el a libák óljába, hogyan találták meg, s hogyan választották püspökké.

Kisebb óvodásaink érdeklődve nézték a megelevenített Szent Márton történetet, és nagy izgalommal fogadták Gáspárt, a liba-bábot, akivel öröm volt együtt csujogatni.

Népi táncházzal, vidám hangulatban zárult a délelőtt.

Pihenés után, délután is folytatódott a Márton napi mulatság. A libauzsonnára érkezett szülők az udvaron köszönthették gyermekeiket. A Cseresznye és Tulipán csoportos gyermekek énekét követően, lámpásokkal vonultunk a Szent Klára templomba. Elöl a gyerekek az óvónénikkel, a szülők, testvérek, nagymamák és bárki, aki szeretett volna lámpásával fényt vinni a szarvasi éjszakába. A jó hangulatú lakoma után lelket melengető érzés volt látni a sok kisgyermek örömét, ahogyan a saját készítésű lámpásaik fényét láthatták a sötétedő város főutcáján.

A templomban az óvodásaink rácsodálkoztak annak szépségére, énekeltek, amit a résztvevők elérzékenyülve hallgattak, majd melegséggel szívükben térhettek haza a megáldott kis lámpások fényeivel.

D. T.