Hírforgó, Képgaléria, Média

Márton napi lámpás felvonulás

Idén a ’Szeretet ünnep’ gyülekezeti nap záróeseménye lett a Márton napi lámpás felvonulás.


Már délelőtt elkezdődtek a programok, ahol istentiszteleten köszöntek el gyermekeink Radosné Lengyel Annától, aki hosszú ideje sokat segítette az iskola és a szarvasi gyülekezet életét az egyházkerület felügyelőjeként.

Az istentiszteleten köszöntötték az Ótemplomi Szeretetszolgálat jelen levő munkatársait is a Szociális Munka Napja alkalmából. Ők már a hét során több rendhagyó hittanórán találkoztak tanulóinkkal, melyeknek apropója a hajléktalan embertársaink iránti érzékenyítés volt. Itt nem csak a hajléktalanság jelenségével, de ahhoz vezető emberi történetekkel, és az Ótemplomi Szeretetszolgálat által végzett segítő munkával is megismerkedhettek a gyerekek.

Délben a gyülekezeti házban rászorulókat vendégelt meg a gyülekezet, majd a Márton napi kabátcsere akció keretében találhattak meleg, téli ruhákat maguknak a szükséget szenvedők.

Délután Radosné Lengyel Anna moderálásában az elmúlt húsz év munkájáról beszélgetett Lázár Zsolt esperes és Babák Mihály polgármester.

Ezt követte a hagyományos lámpás felvonulás a Benka iskolától az Ótemplomig az elsötétített városrészben. A gyerekek saját készítésű lámpások fényénél, énekelve vonultak el a templomig, ahol egy népes családi istentiszteleten emlékeztünk meg híres Mártonjainkról a Luther színjátszósok segítségével.

A nap záróeseménye a templomtéri kavalkád lett, ahol otthonról hozott süteményekkel kínálták egymást a családok, de a zsíros kenyérből mindenkinek jutott, ami mellé a kicsik teát, a felnőttek forralt bort is kaphattak.

Mozgalmas hetet zárt az idei Márton napunk. Sok szép, megindító élménnyel lehettünk gazdagabbak.

Horváth Z. Olivér
Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda