Kézilabda, Sportsarok

Robogott a gyulai gyors

Az eddig még veretlen, bajnoki címre aspiráló Gyula csapatát próbálta megállítani nyerő sorozatban az NKK.


Szarvasi NKK-Gyulasport NKFT 25-34 (10-18), NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Praczu Lili, Praczu Luca.

Szarvas: Kasik-Molnár V. 1, Domokos 3, Óvári, Raffai-Such 8, Molnár M. 2, Kovács 5. Csere: Jani, Juhos (kapusok), Ábrahám, Olasz, Milyó 4, Tasgyik 2, Majoros, Nyerges, Trnyik. Edző: Száva Flórián.

Gyula: Borsós 1-Szabó 1, CSAPÓ 10/3. Papp 2/1, LUKOVICZKI 7/3, Semjéni 3, Baranyiné Dr. 6. Csere: Antal (kapus)-Radnóti 2, Szappanos, Csiffári 2, Varga. Edző: Barna Károly.

Kiállítások: 6 ill. 2 perc. Hétméteresek: 0 ill. 7/7.

Helyezésükhöz méltóan kezdték a találkozót a vendégek. Az első 11 percben szinte minden lövésük gól lett, míg a hazaiak csak a kapust találták el. A 6. percben időt kért Száva edző, sőt a 11. percben a második idejét is kikérte. Ennek lett értelme, mert Kovács megszerezte a hazaiak első találatát és 1-9 lett az állás. A szarvasiak mintha magukra találtak volna és a 21.percben 6-11-re alakították az állást. A gólok felváltva estek, de szünetre 10-18-al vonultak a csapatok.

A pihenőt követően az emberhátrányba lévő hazaiak ellen gólt lőttek a gyulaiak, de a Szarvas nem adta fel, keményebb védekezéssel és hét mezőnyjátékos támadással faragott a különbségből. Az 50. percben 20-25-öt mutatott az eredményjelző és Barna Károly is időt kért. Az 50. percben a hazai időleges kiállítás és egy véleményes vendég hétméteres megpecsételte a vendéglátók sorsát. A jobb játékerőt képviselő Gyulasport együttese az első 10 percben mutatott játéka alapján megérdemelten szerezte meg a két bajnoki pontot.

Száva Flórián:

– Nagyon-nagyon rosszul kezdtünk, bár sikerült többször is lőtávolba kerülnünk, de a végig indiszponáltan és nem korrektül vezető két játékvezető „kislány” még a mi rossz kezdésünket is alul tudták múlni ítéleteikkel. További sikert a Gyulának.

Ifjúsági mérkőzés eredménye: Szarvas-Gyula 44-29.  December 1-jén 17 órától a tabella második helyén álló Hódmezővásárhelyi LKC-t fogadja az NKK.