Hírforgó, Képgaléria, Média

„Nagyon vártunk Mikulás!”

Óvodai játszóházak sorozat a GFF Szarvasi Gyakorlóóvodájában.


Az Advent időszakában egy hangulatos Mikulás estre vártuk a kicsi gyerekeket kedd délután a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola Gyakorlóóvoda intézményébe.

A csoportszoba megtelt vidám, élénk kisgyermekekkel, akik alig várták, hogy betoppanjon hozzájuk a várva várt Mikulás és segítői az Angyalkák. Öröm volt nézni hogyan csodálkoznak a piros ruhás öreg Mikulás apóra, aki zsákjában meglepetést hozott a gyermekeknek. A legbátrabbak a Mikulás köré gyűltek és elfogadták a nagy zsákból előkerülő finomságokat. Voltak, akik kicsit megszeppenve távolabbról nézték a jó öreg apót, ahogyan osztogatja az ajándékokat.

A meglepetések után egy kedves, jó szimatú mancs kutyáról nézhettek meg egy báb előadást, aki segített a Mikulásnak, hogy minden kisgyermekhez eljusson a sok, szebbnél szebb ajándék.

Ez a vidám történet megnevettette a gyerekeket és a szülőket is, és ez a jó hangulat a délután folyamán mind végig megmaradt. Az érdeklődő gyerekek felvehették a kesztyűbábokat a kezükre, játszhattak a bábokkal a paraván mögött. Ez nagy élmény volt számukra.

 Lehetőség volt asztalok mellett kirakózni, „puzzle” játékkal, színezhettek Mikulás figurákat. Autóval, vonatokkal játszhattak a szőnyegen, főzhettek a babakonyhában.

A nagy játékban elfáradt kicsiket süteménnyel és finom meleg teával kínálták a dajka nénik. A játszóházi délutántól a kisgyermekek nehezen akartak búcsút venni, mivel nagyon jól érezték magukat. Az elköszönő gyerekeknek ajándékként a “Mancs őrjárat” újabb figurájával Marshall kutya ujjbábbal kedveskedtünk.

Demjénné Jónás Klára
szakvezető óvodapedagógus