Labdarúgás, Sportsarok

Négy gól, három kiállítás – vereség Gyulán

A 17. fordulóval folytatódott a megyei élvonal pontvadászata, melyben a Gyulai FC otthonába látogattunk. Meg merem kockáztatni, hogy a két csapat sohasem játszott még 100! néző előtt, még talán felkészülési meccset sem, ami nem feltétlenül a hidegre fordult időjárásnak volt köszönhető.


Az első percek játéka sok pontatlanságot hozott mindkét részről, ám már a meccs ezen szakaszában is látható volt, hogy motiváció terén nehéz lesz a hazaiak fölé kerekedni, láthatóan nagy kedvvel, határozottan kezdtek. Először a 18. percben Zima kínálta meg Démuszt, de a gyulai hálóőr kipiszkálta a bal alsóból a labdát.

A 19. perc hozta meg a 489 perce fennálló, kapott gól nélküli időszakunk végét, ekkor Repiski indította a leshelyzetben kilépő Kuklát, aki 7 méterről Lévai felett a kapunkba emelt. 1-0.

A 25. percben Nagy fejelt 10 méterről kicsivel kapu fölé. A 30. percben Czirok csapott le egy elpasszolt labdára, de lövését Lévai védte. A 33. percben ugyancsak Czirok került helyzetbe, de ezúttal sem járt sikerrel. A 37. percben Okos beadása ezúttal is Nagyot találta meg, aki 7 méterről a jobb kapufára fejelt. Valljuk meg kritikus perceket éltünk túl, amit még ha meg is úsztunk kapott gól nélkül, nem ígért túl sok biztatót a folytatásra sem.

Talán a 42. percben álltunk legközelebb a gólhoz, amikor Kriska középre gurítását Sztojka a kapusba rúgta 5 méterről. A játékrész utolsó percére is maradt feljegyezni való, előbb Piti lövésébe ugrott bele Démusz, majd Medvegyet buktatták a tizenhatos vonala előtt, de az egyértelmű szabálytalanság ellenére középpályásunk kapott sárgát műesésért, aminek a későbbiekben lett igazán jelentősége.

A második félidő sem indult meggyőzően részünkről, sőt, előbb a 48. percben Okos a kézzel maga elé tett labdát lőtte kapu mellé 8 méterről, majd az ezt követő szögletet Czirok fejelte közelről a kapunkba. 2-0.

Az 54. percben Murvai végzett el bedobást, a jól meghajított labda egy pattanás után a gyulai kapuba került, a játékvezető gólt ítélt, de mivel nem ért hozzá senki a labdához, így helyesen, visszavonta az ítéletét. Az 58. percben Viszkok egymás után kétszer is próbálkozhatott, de lövései elakadtak a védőkben. A 63. percben Murvai lövését tolta szögletre Démusz. A 70. percben Medvegy rántotta le Repiskit amiért sárga lap lett a jutalma, és mivel a fentebb említett körülmények között már kapott egy ilyet, a kiállítás sorsára jutott.

A 72. percben végleg eldőlt ez a meccs, Repiski közeli gurítása utat talált a hálónkba. 3-0.

A 75. percben Patkás mehetett idő előtt zuhanyozni a második sárgája után. A 83. percben Sztojka is hamarabb befejezte ezt a meccset, szintén a két beszedett sárgát követően. A 85. percben Okos is feliratkozott a gólszerzők közé. 4-0.

A 92. percben még Lévai védte Repiski emelését, és ezzel fejeződött be a kínszenvedésünk.

Ezen a találkozón, ki kell mondjuk, nem volt esélyünk, nem hogy a győzelemre még a pontszerzésre sem, nem találtuk a hazai csapat keményebb, erőszakosabb harcmodorának az ellenszerét, így vereségre ítéltettünk. A gyulai csapat helyzeti alapján még ilyen arányban is megérdemelte ezt a sikert, ezen a túlfűtött hangulatú, időnként durva játékot hozó mérkőzésen. Még a látszatát is el akarom kerülni annak, hogy levegyük a felelősséget a pályára lépett játékosainkról, és a romániai játékvezető felett pálcát törjünk, ám tény hogy mindkét csapat kárára rengeteget tévedett, időnkén úgy tűnt, hogy az első számú asszisztens a tanultabb, mert többször ő mondta meg mi a helyes (vagy annak vélt) ítélet, határozatlansága (tudatlansága) feszültséget keltett, nem tudta időben megfékezni az indulatokat. Nagy válságban lehet a megyei játékvezetés, ha ennyire rá vagyunk szorulva ezekre a külhoni porondmesterekre. Jövő héten szombaton, Vésztőn fejezzük be az őszi szezont.

Jók: ezúttal senki sem nyújtott átlagon felüli teljesítményt.

Gyulai FC – Szarvasi FC ‘1905’ 4-0 (1-0)

Gyula, id. Christián László Városi Sporttelep – 100 néző. Játékvezető: Toia Florin (Romániából).

Gyula: Démusz D. – Bogár I., Nagy S., Kukla Zs., Patkás G., Czirok J., Rácz M. (Sebestyén J.), Kádár L. (Kovács I.), Okos I. (Timkó P.), Radics D., Repisky D. (Tövisháti M.). Vezetőedző: Bíró Róbert. 

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Kiri B., Szikora M., Polonszki P. (Furár R.), Bakró G., Medvegy Á., Zima D. (Kukovecz D.), Kriska N. (Murvai D.), Piti L., Sztojka Á. Vezetőedző: Rétes Pál.

Gólszerzők: Kukla Zs. 19′, Czirok J. 48′, Repisky D. 72′, Okos I. 85′

Kiállítva: Patkás G. 75′ illetve Medvegy Á. 70′, Sztojka Á. 83′

Edzői nyilatkozatok:

Bíró Róbert:

– Már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. Hála Istennek, jól jöttünk ki a fordulópontokból. A játékvezetésre pedig ugyanazt tudom mondani, mint a múlt héten.

Rétes Pál:

– Nem érdemtelenül nyert a hazai csapat, de a saját felelősségünk mellett még másoké felmerül.