Hírforgó, Képgaléria, Média

Megkezdődtek a Macska a forró bádogtetőn olvasópróbái

A Cervinus Teátrum december 4.-i sajtónyilvános olvasópróbáján jelentette be Dósa Zsuzsa művészeti igazgató – egyben a darab rendezője – Tenessee Williams Macska a forró bádogtetőn című világhírű amerikai drámájának 2019. február 8.-i bemutatóját.


A vágy villamosa és az Ifjúság édes madara mellett ez a mű meghatározó pillére a költőként és novellistaként is jeleskedő szerző (1914-1983) életművének. Hőseiben közös, hogy egyszerre képviselik a szépséget, tisztaságot, igaz élet utáni vágyódást és saját torz énjük gyengeségeibe való elmerülést, reménytelenséget és az igazi értékek feladását. Az emberi érzések, viszonyok degenerálódásának lehetünk részesei, az okok mélyreható vizsgálata nélkül.

Csasztvan András köszöntő szavai után Dósa Zsuzsa vette át a szót mint rendező és bemutatta a szereplőket: Margaret – Szemerédi Bernadett, Brick – Timkó János, Mae – Bardon Ivett, Gooper – Szabó Lajos, Big Daddy – Nádházy Péter, Big Mama – Jónás Gabriella, Tooker tiszteletes – Polák Ferenc, Baugh doktor – Magyari László, Sookey – Balázs Heni, díszlet és jelmeztervező Nagy Szilvia. Egyben üdvözölte Szabó Lajost, a Békéscsabai Jókai Színház színművészét. Közvetlenül a nyilvános olvasópróba előtt Szabó Lajos – a Jókai kiválósága 2011 óta van jelen a Szarvasi Vízi Színház életében – állt rendelkezésünkre egy-két perc erejéig. Túl az Elnémult harangok december 1-jei bemutatóján – amelyben egy hús-vér, vidámnak ható népi figurát, Petrut alakítja nagy sikerrel – nagy várakozásokkal tekint Gooper alakjának megformálására és nagyon örül a szarvasi fellépésnek. Hozzátette, a két színház egyeztetése következtében tud részt venni a Macska a forró bádogtetőn délelőtti próbáin. Szabó Lajos a Szarvasi Kábeltelevízió kamerája előtt Tóth Lillának is nyilatkozott szarvasi szerepvállalásáról.