Hírforgó

Gazdag tartalmú Mikulás est a „pesti szarvasiaknál”

Mind hangulatában, kivitelezésében és tartalmában is sokáig emlékezetes marad Szarvasi Város Barátainak Köre budapesti csoportjának hagyományos Mikulás estje.


Az összejövetelnek ezúttal a Stefánia palota helyett a Bartók Béla úti Il Treno Étterem adott otthont. Jelen alkalomra szép számú szarvasi kerekedett fel, hogy találkozzon a „pesti szarvasiakkal”. A Mikulás est hangulatáról a Juhász Kati-Baros Klári vezérelte hölgykoszorú gondoskodott, a kedves ünnepi teríték és az ajándékok kiosztása kapcsán. Ehhez jelentősen hozzájárult a Mikulásként egyszerre pogácsát és meglepi édességeket, csomagokat osztogató Zima Misi. Szaloncukorban, sütikben, mandarinban ezen az estén nem szenvedett senki sem hiányt. Számtalan úr – mint Zsapka János, Sovány Mihály és mások – a megfázás elleni gyógycseppek beviteléről gondoskodott nemes szilvórium és hasonlók alkalmazásával.

A számtalan illusztris résztvevő sorában ott volt Forschner Rudolf fáradhatatlan kamerájával, Mihaleczné Kovács Mária, a Szarvasért Alapítvány elnöke, dr. Dezső István, a Baráti Kör korábbi elnöke, Zsapkáné Csasztvan Zsuzsa jelenlegi elnök, Hodálik Pál alpolgármester és Szarvas István újságíró. Míg Szarvas város alpolgármestere városfejlesztési kérdésekről adott tájékoztatót, Szarvas Istvánt dr. Dezső István kérdezte legutóbbi interjúkötete apropóján. Pálos Béla budapesti csoportelnök pedig a tőle megszokott elegáns kedélyességgel koordinálta az est egészét.

A vacsorát követő program végén a közelgő jótékonysági karácsonyi vásár kapcsán megszólalt Mihaleczné Kovács Mária mint a nemes hagyomány elindítója. Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna köri elnök pedig a jelen történéseiről beszélt, megemlítve, hogy december 15-én jelen lesz Forschner Rudolf is, kinek nemeslelkűsége kapcsán minden karácsony alkalmából nehéz körülmények között élő szarvasi családokon tudnak segíteni. Egyben mindenkit meginvitált a jeles rendezvényre.

A családi meghittségű est pezsgős koccintással zárult.

Cziffra Magdolna:
Adventi várakozás

Ismét eljött, ránk talált az Advent
S mi reménykedve, újra várunk
Hitünk csorbult, lelkünk fáradt
Békét remélünk, hátha rátalálunk

Minden évben, ezen a négy héten
A szent titokban rejlik a talány
Hogy eljön Ő, kit igazán várunk
A szent éjjelen, betoppan talán

Felnőtt az álmait, vesztes a célt
Gyermek a csillogó, fényes fenyőt
Magányos lélek egy érintésben
Egy mozdulatban várja vissza Őt

Most minden ember megáll egy percre
Talán a gonosz is magába száll
Amikor fellobbannak a fények
S egy sóhajtól rebben a gyertyaszál

A szeretet előtt nincs akadály
Nincs mezsgyéje életnek-halálnak
Kik egykor elmentek, nem hagytak el
A szent éjen, mind hazatalálnak.

A verset elmondta a Szerző a Baráti Kör budapesti Mikulás estjén.