Kézilabda, Sportsarok

Pontszerzés a szezonzárón

3-0-ás hazai kezdés után magára talált a vendég együttes is és a 10. percre 6-8-ra fordított. Magabiztos támadó játékkal és jó védekezéssel a szünetig 14-21 lett az állás.


Mezőtúri AFC-Szarvasi NKK 34-34 (14-21), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Mezőtúr, 130 néző. Vezette: Héjas Tímea, Kránitz Andrea.

Szarvasi NKK: Juhos-Kovács 5, Óvári 5, RAFFAI-SUCH 11/5, Milyó 7, Molnár V. 5, Molnár M. 1. Csere: Jani, Kasik (kapusok), Ábrahám, Darabos, Nyerges, Majoros, Mester, Trnyik, Tasgyik. Edző: Száva Flórián.

Mezőtúr legjobb dobója: Gábor 11/4. Kiállítások: 2 ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/4 ill. 6/5.

Fordulás után egy 5 gólos szériával a mezőtúriak faragtak a nagy hátrányból és a szüneti hét gól háromra csökkent. A 40. percben sajnálatos sérülést szenvedett Domokos Kinga és ez megzavarta Körös-partiakat. Fellazult az addigi jó védekezés, a hazaiak támadásait rendre hétméteres útján tudták megállítani. A kihagyás annyira súlyos lett, hogy az 56. percben 32-32 volt látható az eredményjelzőn. A Berettyó-partiak fordítani is tudtak 34-33-ra. A lefújás előtti pillanatokban Molnár M. találata állította be a végeredményt.

A második félidőben jól játszó vendéglátók egy pontot raboltak az NKK-tól.

Száva Flórián:

– Az első félidei biztos vezetés után pontvesztés az utolsó percekben.

A Mezőtúr-Szarvas ifjúsági mérkőzésen 13-22-es eredmény született.