Hírforgó, Képgaléria, Média

Az első fontos lépés – szalagavató ünnepély a Vajdában

2018. december 8-ának estéjére ünnepi díszbe öltözött az Alkotmány utcai sportcsarnok. A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium végzős diákjai ezen a napon kapták meg a kék szalagokat, amelyek most már kabátjaikat díszítik, és azt jelzik a világ számára, hogy viselőik végleg a finisbe érkeztek gimnáziumi tanulmányaik során.


A három osztálynyi főszereplő kb. 700 vendég, családjuk, barátaik és az iskola közössége körében ünnepelhette ezt a jelentős eseményt. Lázár Zsolt esperes és Hodálik Pál alpolgármester köszöntői után az intézmény igazgatója, Kitajkáné Szántai Mária látta el őket tanácsokkal azzal kapcsolatban, hogyan válhatnak hamarosan érett felnőttekké.

A szalagtűzési ceremónia első lépésében az iskolavezetés, utánuk pedig az osztályfőnökök, Hortobágyiné Csizmadia Edina, Dr. Laukóné Adamik Edit és Molnár Béla kapták meg a szalagokat; őket pedig természetesen az egyesével kiszólított végzősök követték. Miután az este legünnepélyesebb része lezárult, a közönséget az iskola alsóbb éves diákjai szórakoztatták a nyitótáncig.

A diáktársak által bemutatott műsor első részeként egy szólóénekes és az énekkar mutatkozott be. Garai Hajnal 9. C osztályos tanuló Koncz Zsuzsa: Köszönöm c. dalát adta elő, melyet maga kísért ukulelén, a kórus pedig Dr. Lengyel Albertné vezetésével Máté Péter örökzöldjét, a Most élsz c. slágert énekelte. Ezek után Lázár Dániel 10. A osztályos diákunk zongorajátékával szórakoztatta a közönséget.

A keringő évek óta az utolsó éves diákok életének egyik legfontosabb pillanata. A lányok erre az alkalomra hercegnőkké változnak, akik a gáláns fiatalemberek karján csalnak könnyeket a szülők, nagyszülők, barátok szemébe. Nem volt ez másképpen az idén sem, Darida Ildikó koreográfiáját a közel 80 végzős gyönyörűen megvalósította a táncparketten, majd pár perc erejéig szüleikkel is lejtettek néhány lépést.

Az osztálytáncok előtti műsorblokk sztenderd táncokkal indult. Felkérésünknek eleget téve a Szilver TSE két fiatal növendéke, Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka tangót, slowfoxot és quick step-et mutatott be. Ezután Himer Tünde, 10. A osztályos vajdás diák bűvölte el a közönséget szaxofonjátékával. Zongorán Iváncsó Viola kísérte.

Az ezt követő pillanatokban a 12. A osztály megnyitotta az osztálytáncok sorát. Színvonalas műsoruk alapját ír és skót zene szolgáltatta, a koreográfia összeállításában és betanulásában Litauszky Enikő és Gyulai Fanni voltak segítségükre. Őket a B osztály követte, akik egy kis nyári hangulatot csempésztek a szarvasi télbe: az ABBA slágereire épülő táncukat saját maguk állították össze és gyakorolták be, ami különösen értékessé tette azt. Végül a 12. C műsora következett, akik fontos szerepet szántak osztályfőnöküknek, Béla bácsinak is. A megnyert lottó ötös fergeteges bulit eredményezett, melynek fent említett tanáruk is aktív részesévé vált.

A frappáns, ötletes osztálytáncok bemutatása után egyetlen dolog maradt hátra: a közös búcsúdal előadása. Az idén a Tankcsapda Örökké tart c. számát választotta az évfolyam, kíséretként pedig egy alkalmi zenekar, Iványi Máté, Jelen Ákos, Kasuba Kristóf és Gruner Benedek szállt be melléjük. Az utolsó taktusok már nem is annyira a szövegről, mint inkább az elszakadást is jelző lufik elengedéséről szóltak, hisz az érettségivel záruló utolsó év első fontos állomása ezzel véget ért.