Hírforgó

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szarvasi Csoportjáról

2018 is tevékenyen telt el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szarvasi Csoportjánál.


Tevékenységünk adományok fogadása, osztása, elsősorban ruhaneműket kapunk, de elfordul bútor, ülőgarnitúra, szőnyeg, TV is.

Idén is segítettünk, adtunk:

Egy gyomaendrődi család háza leégett, bútort, konyhaszekrényt, szőnyeget adtunk.

A Békésszentandrási Gondozási Központba januárban újévi köszöntés formájában édességet, üdítőt, Fornettit vittünk. A lakók kis kórusa szép énekkel kedveskedett.

Nyáron a Gál Ferenc Főiskola Gyakorló iskolásai egyhetes hittantábort szerveztek. Csoportunk minden nap tízórait készített a gyerekeknek. A záró napon vendégül láttuk őket szüleikkel, testvéreikkel együtt (60 fő), egy apuka pedig megfőzte az ebédet. A gyerekek kis műsorral készültek. A játékkal, beszélgetéssel egy kellemes délutánt töltöttünk el.

A békésszentandrási gyermeknapra palacsintasütéshez lisztet tudtunk adni. Ezt Sinka Imre polgármester úr levélben köszönte meg.

15 csángó magyar gyerek táborozott Békésszentandráson. Egy nap vacsorára palacsintát, pizzát, üdítőt vittünk.

Kaptunk:

A régiótól 40 láda almát, tésztát, könyveket (ezeket hittanos gyermekek kapták meg), Fornettit 244 csomagot (365 személy kapta meg). Két vállalkozó térítésmentesen Kecskemétről elhozta, ezúton is köszönjük. A gimnázium diákjai kb. 910 kg ruhaneműt gyűjtöttek számunkra. A katasztrófavédelemtől három egyedülálló idős személy kapott füstérzékelőt.

Nagy öröm, megtiszteltetés érte csoportunkat, ugyanis Szarvas Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szociális Tevékenységért díjat adományozott nekünk, aminek anyagi vonzata is volt. Ez nagy segítséget nyújtott működésünkhöz.

A régió szervezte Szeretetdoboz gyűjtési akcióhoz több éve csatlakozunk. Mennyi szeretet fér egy cipődobozba? Több mint gondolnánk, csöppnyi gondoskodással varázslatos pillanatot szerezhetünk a gyerekeknek, akiknek ez mindennél többet jelent. Három iskola összesen 360 darab szépen becsomagolt dobozt gyűjtött, melyeket Erdélybe és Kárpátaljára juttatunk el.

Ismét elérkezett advent ideje, ez a négy hét a várakozásról, megállásról, befelé figyelésről szól. Ilyenkor jobban figyelünk embertársainkra, különösen azokra, akik nélkülöznek. Ezért bekapcsolódtunk a SPAR tartós élelmiszergyűjtési akciójába. „Adni öröm” – ez a legfontosabb üzenete, ami Önnek élelmiszer, az másnak ajándék. A Szeretetszolgálat tagjai, önkéntesei, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium és a GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai kérnek mindenkit, hogy vásároljanak bármilyen tartós élelmiszert, cukrot, konzervet, tésztát, olajat, rizst ajándékba a nélkülözőknek. Mert az önzetlenség a legszebb emberi cselekedet egyike, a csodák hétköznapokon születnek. Nagycsaládosok, kisnyugdíjasok, alacsony jövedelemmel rendelkezők kapják meg.

A szarvasi csoportban összesen 10 fő tag és 8 önkéntes teljesít szolgálatot.

A Szeretetszolgálathoz bárki csatlakozhat, aki szeretne segíteni másokon. Inspirálni szeretnénk a fiatalokat, hogy tapasztalatszerzés útján felelős módon tegyenek a közösségekért, hátrányos helyzetű társaikért.

Áldott Karácsonyt kívánunk!

Körmendi Erzsébet
A MMSZ Szarvasi Csoportjának vezetője