Hírforgó

Keddi rövidek

Hétindító rövidhírek Szarvas város történéseiből.


Orosz György Szarvason | December 17-én hétfőn a híres színházi rendező, a 92 éves Orosz György volt vendége a Városi Könyvtárnak. Ez alkalommal mutatta be édesapja, Orosz Iván verseinek válogatott kötetét. A könyvet dr. Molitorisz Pál és Orosz György ismertették. Kozma Ferenc és Brachna Irén tolmácsolták a szarvasi vonatkozású költeményeket.

Célba jutott a Forschner adomány | Szarvas Város Barátainak Köre és a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesülete az idén is koalícióban rendezték meg hagyományos jótékonysági vásárukat szombat délután a Cervinus Teátrumban. A Mozgáskorlátozottak karácsonyi műsorában ezúttal a Cervinus Teátrum színművászei: Szemerédi Bernadett, Bardon Ivett, Polák Ferenc és Timkó János működtek közre. A délután fókuszában Forschner Rudolf adománya idei nyerteseinek adományátadása állt. Az idén a nemes szívű lokálpatrióta jóvoltából az ötgyermekes Molnár Mihály, illetve a kétgyermekes Csasztvan Mónika részesültek százezer forintos támogatásban. Ezen a délutánon hirdettek eredményt a Hegedűs Éva nevével fémjelzett családi vetélkedőn is.

Vajdás öregdiákok | Az utóbbi esztendők legbensőségesebb karácsonyi ünnepségét rendezték szombaton a vajdás öregdiákok. A többszörösen magas emelkedettségű ünnepségen mai vajdás diákok: Lázár Dániel, Bondor Boglárka, Himer Tünde és Dombi Lilla adtak műsort. A Győri házaspár – Győri Imre és Kálmán Zsófia – nemes gesztusából sok értékes tombolatárgy mellett a Budapest Aréna István a király előadására is sorsoltak jegyeket. Az ünnepséget Mótyan Tibor és kávéházi cigányzenekarának Seress Rezső emlékműsora koronázta meg. Az ünnepi ebédet ezúttal is a Vadászkürtben készítették.

Körös-szögi Értéktár tárlat | Békésszentandrás, Szarvas, Gyomaendrőd, Kondoros, Hunya, Kardos, Örménykút és Csabacsűd települési értékeiből készült tárlatot nyitott meg a múlt csütörtökön Závoda Ferenc, a megyei közgyűlés tagja, Hévizi Róbert, a Körös-szögi Civil Fórum Egyesület elnöke a Civil Házban. Csasztvan András néprajzi ihletettségű felvezetésével közreműködtek a Tessedik táncosai Bakró Erzsébet és ifjabb Csasztvan András vezetésével.