Sziréna

Ivott, vezetett, telefonálni akart, balesetet okozott

Előzés közben autójával nekiment egy tehergépkocsinak egy férfi Dévaványán. Ezután nem állt meg, hanem elhajtott. A rendőrök elfogták, kiderült, hogy ittasan vezetett. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.


Dévaványán, a Szeghalmi úton, 2018. október 28-án 17 óra körül egy személyautó előzés közben nekiütközött egy tehergépkocsinak. A személygépkocsit vezető férfi nem állt meg, hanem elhajtott a baleset helyszínéről. Az autót a Ladányi Mihály utcában leállította és gyalog elindult a vasútállomás felé. A rendőrök igazoltatták és visszakísérték a baleset helyszínére. A férfi először tagadta, hogy ő vezette a személygépkocsit, de később beismerte, hogy ittasan vezetett. Ráadásul amikor elkezdte előzni a tehergépkocsit, megcsörrent a mobiltelefonja, ezért a jobb első ülésen lévő készülékért nyúlt, de eközben az autót jobbra kormányozta, így történt az ütközés. A rendőrség igazságügyi szakértőt rendelt ki, a szakértői vizsgálat igazolta, hogy a férfi ittasan vezetett.

A Szarvasi Rendőrkapitányság a 31 éves szeghalmi férfit cserbenhagyás és járművezetés ittas állapotban vétségek elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. január 22-én átadta az ügyészségnek.