Hírforgó

Vasárnapi rövidek

Közelmúltbeli történések Szarvas város életéből.


Átadták a munkaterületet / A múlt csütörtöki testületi ülés előtt Babák Mihály polgármester és Bődi Péter, az INTEGRÁL Építő Zrt. vezérigazgatója aláírták a Családsegítő Központ kivitelezéséről szóló megállapodást. Egyben a munkaterület átadására is sor került.

Köszöntötték a nagyadózókat / A városi hagyományok jegyében január 24-én ünnepélyesen köszöntötték Szarvas ötven legnagyobb adózó cégét. A Fő Téri Általános Iskola dísztermében történt köszöntésen Bardon Ivett és Nádházy Péter, a Cervinus Teátrum kiválóságai adtak rövid musical- és operettösszeállítást, majd Babák Mihály összegezte a 2018-as esztendő gazdasági folyamatait. Ezt követően került sor a köszönő oklevelek átadására.

Az idén sokéves hagyományt megtörve az ismert események következtében a Vas-Fémipari Zrt. végzett a negyedik helyen, a dobogó harmadik fokára a Pannon Ásvány került. Második ezúttal is a Pioneer lett, az első helyen pedig sokadjára az idén 30 éves Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. végzett. A cég jeles évfordulóját Erdélyi István vezérigazgató rövid köszönőbeszédében külön is méltatta.

Orosz György ajándéka / Orosz György nyugalmazott színházi rendező a Városi Könyvtárban rendezett közelmúltbeli könyvbemutatásán ajándékkötetet adományozott az édesapja – Orosz Iván – emlékét és munkásságát őrző barátoknak és iskoláknak, természetesen a Városi Könyvtárnak is. Ez utóbbi által bárki betekinthet a néhai jeles szarvasi költő legszebb verseibe.