Hírforgó, Képgaléria, Média

Felolvasószínházként is tarolt a Mezítláb a parkban

Vasárnap délután a Cervinus Teátrum Margócsy-terme ismét megtelt, az idei esztendő első felolvasószínházi produkciója kapcsán. Minden idők egyik legnépszerűbb Neil Simon vígjátéka került színre Dósa Zsuzsa rendezésében. Mint azt a rendező elmondta rövid köszöntőjében, a történetet mindenki ismeri, így közkívánatra a szereplőket szólította színpadra.


Ebben a felolvasószínházi változatban – ami ezúttal is jóval túlmutatott a kapott játék alapján egy felolvasáson – Corie Bratter, az ifjú feleség szerepében Bardon Ivett volt eredeti módon bűbájos és őszinte. Timkó János összes komédiási fegyverzetét bevetette az ügyvéd ifjú férj, Paul Bratter bőrében. Mókás jókedvvel tündökölt Polák Ferenc a telefonszerelő epizódszerepében. Viktor Velascot, a nem mindennapi széptevő szomszédot Nádházy Péter egy szerethető mókás mackóvá lett macsó teljesen életszerű humorával hozta. Jónás Gabriella Mrs. Bank alakjában – magyarán mamaként – fantasztikus játékkedvvel és játékerővel Nádházy oldalán briliáns gyöngyszeme volt az est egészének. Igaz a csapat összjátéka is kezdte elhitetni velünk, hogy egy jelmezes nagyszínházi rendezést látunk, de Jónás Gabriella szerepformálása tíz lapáttal rátett mindenre, ezáltal végig az volt az érzetem, hogy a sztori szerinti nyitott tetőablakú lakásban ülök s onnan figyelem az ifjú pár illetve Ethel és Victor hol kacagtató, hol szívszorító módon eredeti szerelmi partiját.

Ez a fajta klasszikus komédiázás, amit Nádházy partnerként művelt, olybá elbűvölt, hogy eszem ágában sincs boncolgatni a jól ismert történet szálait. Mindent összegezve röviden a látottakra csak Balázs Bélát idézhetem: „Hol a színpad? Kint, vagy bent?”. Köszönet a játékért mindenkinek.