Kézilabda, Sportsarok

Kígyós hozta és vitte a kupát

Tizenhetedik alkalommal került megrendezésre az ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna Szarvason az Alkotmány utcai Sportcsarnokban január 26-án. A rendezvénnyel emlékeztek a megyei kézilabdás öregfiúk az egykori szarvasi játékosra, edzőre.


Hagyományosan minden év január hó utolsó szombatján jönnek össze a csapatok egy kis nosztalgiázásra. Körmérkőzéses formában 2×20 percesek voltak a találkozók.

Elsőnek a Szarvas-Orosháza lépett parkettra. A hazaiak a félidőben még két góllal vezettek, de második játékrészben orosháziak fordítottak és 16-17-es eredménnyel zárult a parti.  A mérkőzést követően a két csapat játékosai elhelyezték az emlékezés koszorúját a csarnok falán elhelyezett Bankó Sándor emléktáblánál, emlékezve a szarvasi kézilabdasport alapítójára.

A második találkozó Újkígyós-Mezőhegyes volt, ahol a kupavédő az egykori NB I-es Fekete Lászlóval felvonulva biztosan szerezte meg a győzelmet 28-18 arányban. A Szarvas-Mezőhegyes összecsapáson a vendéglátók 26-16-ra nyertek. Az Újkígyós-Orosháza találkozón már a serleg sorsa is szóba került. Ezen a mérkőzésen a hosszabb kispaddal rendelkező pályaválasztók 24-16-ra hozták az összecsapást.

Az Orosháza-Mezőhegyes találkozón szoros eredmény született 26-23 arányban. A záró találkozó az Újkígyós-Szarvas volt, ahol a végjátékban a gólkirályi címért hajtó Fekete László vezérletével 20-15 lett az eredmény. Győzelmükkel a kupavédő kígyósiak további egy évig birtokolják a díszes serleget.

Végeredmény: 1. Újkígyós 6 pont, gk.72-49., 2. Orosháza 4 p., gk. 59-63, 3. Szarvas 2 p., gk. 57-53., 4. Mezőhegyes 0 p., gk. 72-49.

Valamennyi csapat oklevelet kapott. Különdíjak is kiosztásra kerültek: gólkirály 26 találattal Fekete László – Újkígyós; a legjobb kapus címet Besenczy Máté – Szarvas érdemelte ki. A legjobb mezőnyjátékos díjat az orosházi Raffai János vehette át. Különdíjat ajánlott fel Janecskó Mihály keramikus a játékvezetők és egyéb közreműködők részére.

A torna befejezése után a Vadászkürt Vendéglőben fehér asztal mellett a III. félidő folytatódott. Legközelebb március közepén Orosházán a Tóth Tamás Emléktornán randevúznak a csapatok.        

Pál nap alkalmából Gajdács Pali barátomnak boldog névnapot kívánok utólag.