Kézilabda, Sportsarok

Biztos győzelem Makón

Tapogatózó játékkal indult a találkozó, a 7. percben 3-3 volt az állás.


Makó KC-Szarvasi NKK 14-30 (11-16), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Makó,  100 néző. Vezette: Bugyi Tamás, Nász Péter.

Szarvas: Kasik-Milyó 3, Raffai-Such 9/3, Domokos 5, Mester 2, Molnár M. 3, Kovács 6. Csere: Jani, Juhos (kapusok), Ábrahám, Majoros 2, Nyerges, Olasz, Tasgyik, Trnyik. Edző: Száva Flórián.

Kiállítások: 2 ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2 ill. 3/3. Hazaiak legjobb dobója: Dénes Dorka 4/1.    

A félidő második felétől a vendégek egyre magabiztosabbak lettek és átvették a vezetést. Könnyű, gyors gólokkal és magabiztos védekezéssel a szünetre már ötgólos volt az előny.

A pihenő után sem lankadt a szarvasi gárda, lendületes játékkal, látványos gólokat lőve szinte állva hagyták a vendéglátókat. A második félidei játékot mi sem bizonyítja jobban, hogy a makóiak mindössze 3 gólt lőttek. Az 50. perctől csak az ifjúságiakat küldte pályára Száva edző. A fiatalok jó védő munkával és gólokkal hálálták meg a bizalmat. A körös-partiak győzelme még nagyobb arányú is lehetett volna.

Száva Flórián:

– Papírforma eredmény született. A nagy feladatok csak ezután jönnek. A mérkőzés második felében minden játékos játéklehetőséget kapott, és a bizalommal élt is.

Az ifisták is nyertek 26-21 arányban.

Február 23-án 16 órától a Bácsalmás PVSE érkezik az NKK-hoz. A tavaszi szezonban előbb a felnőtt mérkőzések kerülnek lejátszásra, az ifisták azután játszanak. A jó rajt után hazai mérkőzésre várják a szurkolók biztatását.