Hírforgó, Képgaléria, Média

Hölgyek tanulmányúton

Ügyviteles csoportunk 2019. február 12-én tanulmányi kiránduláson vett részt Békéscsabán, ahol Görög Ibolya protokollszakértő előadását hallgattuk meg A nő és a hölgy a viselkedéskultúrában címmel. Délután az Alföldvíz Zrt.-hez látogattunk el.


A programot a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezték meg. Érkezésünk után egy gyors regisztráción kellett részt vennünk. Az eseményen számtalan médiaképviselővel is találkozhattunk. Az egyik helyi televízió operatőre közülünk választott segítséget a Görög Ibolyával folytatott interjú elkészítéséhez. Bélteki Petra a következő kérdéseket tette fel az előadással kapcsolatban: Kinek a felkérésére érkezett Békéscsabára? Melyek lesznek az előadás főbb témái? Találkozhatunk-e még vele Békéscsabán?

Az előadás 10 órától 13 óráig tartott. Görög Ibolya, „a protokoll nagyasszonya” ismertette a nő és a hölgy közötti eltéréseket, továbbá a személyes tér jelentőségét a kommunikációban, amelyről korábbi tanulmányaink során már sokat hallhattunk. Részletezte a hivatalos élet öltözködési formáit mind a férfiak, mind a nők tekintetében. Felvázolta a tanult ember – aki nő -, a „kiscsaj”, és a hölgy viselkedése közötti különbségeket.

Az előadó sok-sok gyakorlati példával támasztotta alá a viselkedéskultúra, a protokoll alapszabályait. Szórakoztató előadásmódja gyakran csalt mosolyt a közönség arcára.

Az izgalmas és tartalmas előadás után az Alföldvíz Zrt.-nél az ügyfélszolgálati munkakört ismertük meg. Hornok Edina és Dunainé Csipai Melinda előadásában sok-sok tanult információ köszönt vissza – gyakorlati példákkal szemléltetve. Betekinthettünk a call center működésébe, ahova sajnos akkor éppen nem érkezett bejövő hívás. Végezetül kis ajándékcsomaggal búcsúztak el tőlünk.

Köszönetet mondunk intézményünk (GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas) iskolavezetésének, valamint Tóthné Jansik Erzsébet tanárnőnek a szervezésért.

Bábi Beatrix és Bélteki Petra 13. D osztályos tanulók