Felhívások, Közlöny, Postaláda

Regionális Krízisambulancia nyílt

A közelmúltban a Szarvasi Polgármesteri Hivatal felé az alábbi levelet továbbították.


A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az egyik legnagyobb karitatív szervezet ma Magyarországon. Az országban 13 településen 68 féle szolgáltatással segítjük a hátrányos helyzetben lévő családokat és egyéneket. A Segélyszervezet kiemelt figyelmet fordít a kapcsolati erőszak áldozataira. A hatékony ellátás érdekében folyamatosan bővíti szolgáltatásait, valamint szorosan együttműködik az Emberi Erőforrások Minisztériumával.

2018-ban egy hiánypótló úgynevezett Regionális Krízisambulancia nyílt Orosházán, mely a Dél-Alföldi Régióban élő bántalmazottaknak illetve a területen működő szociális és gyermekvédelmi intézményeknek nyújt segítséget a kapcsolati erőszak elleni küzdelemben.

A Krízisambulanciák célja, hogy segítsék az áldozatokat és hozzátartozókat a bántalmazás korai felismerésében, a hatékony ellátás érdekében, valamint hogy megelőzhetők legyenek a súlyos krízishelyzetek. További cél, hogy segítse, koordinálja a kapcsolati erőszak elleni küzdelemben érintett intézmények munkáját, segítse a hatékony együttműködések kialakítását.

Kérjük tájékoztassa munkatársait, intézményeiket erről az új szolgáltatási formáról.

Az ambulancia elérhetőségei:

Címe: 5900 Orosháza, Bajcsy-Zsilinszky u. 3.

Telefonszám: +36-30/780-7951

E-mail: oroshaza.krizisambulancia@segelyszervezet.hu

Honlap: www.aszeretetnemart.hu

Budapest, 2019. február 7.

Rácsok Balázs
szociális és fejlesztési igazgató