Diáksport, Képgaléria, Média, Sportsarok

Síelés Bihar-hegységben

Iskolánk – a GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma – sportköre 2019. február 22-24. között már az ötödik alkalommal szervezte meg sítáborát a romániai Aranyosra. Aranyos, a magyar-román határtól kb. 130 km-re található.


Több néven is említik a síterepet, sok helyen Aranyos (román nevén: Arieseni), néhol pedig Vartop (magyar nevén: Vértop) névvel szerepel.

Jó volt látni, hogy ahogy közeledtünk a szállásra egyre nőtt a hó vastagsága. A megérkezés után azonnal a sípályára mentünk, ami csupán 300 méterre van az apartmantól.

Az idei jelentkezők szinte valamennyien most ismerkedtek meg a síelés alapjaival, így az első nagy kihívás a bakancs felvétele, és a síléc felcsatolása volt, ami nem mindenkinek sikerült elsőre. Mikor mindenkinek a lábán volt a síeléshez szükséges felszerelés hozzákezdtünk a gyakorláshoz. 

A pénteki kicsit borongós idő után szombaton verőfényes napsütésben gyakorolhatták már az ügyesebbek a felvonó használatát is. A pálya tökéletes volt,a  felvonóból még szebb látvány tárult elénk. Havas hegycsúcsokat lehetett látni minden irányban.

Vasárnap délelőtt már mindenki önállóan síelt, többen már a síelési technikájukat is csiszolgatták.

Hagyomány már, hogy a vacsorákat és reggeliket közösen készítetjük el. Az esti főzések, beszélgetések, társas játékozások jó hangulatban teltek.

Vasárnap este elfáradva, de élményekkel gazdagodva értünk Szarvasra. Azok, akik most ismerkedtek a sporttal megkedvelték, többen már a jövő évi síelést tervezték.

Ez alatt a rövid idő alatt is bebizonyosodott, hogy a szabadba szervezett programok az egész életen át űzhető sportágak iránti igény felkeltése, az egészséges életmód kialakításához nélkülözhetetlen.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna