Hírforgó, Képgaléria, Média

Semmelweis Egészségverseny

A Budapesti Orvostanhallgatók egyesülete idén IV. alkalommal hirdette meg egészségversenyét, melynek fő célja a prevenció és az, hogy felhívja a középiskolások figyelmét az egészséges életmód fontosságára.


A versenyre minden eddiginél több, 470 csapat jelentkezett. A témaköröket (pl: kardiovaszkuláris prevenció, egészséges táplálkozás, szájhigiénia, reproduktív egészség, transzplantácó, véradás stb.) a szervezők kijelölték és hozzá részletes felkészülési anyagot biztosítottak.

Az első két internetes forduló kitöltése után az első 100 csapat juthatott a harmadik fordulóba, ahol már komplexebb, szituációs feladatok megoldása várt a csapatra. Nagy izgalommal vártuk az eredményeket közlő emailt, ugyanis csak az első 36 csapat kapott meghívást a budapesti döntőbe. Nagy örömünkre sikerült jó eredményt elérnünk, és a 10. helyen jutottunk a döntőbe.

A döntőbe jutás feltétele volt még egy egészségnap megszervezése iskolánkban. Mi az egészséges táplálkozás és szájhigiénia témakört választottuk és megkezdődött az ötletelés. Persze itt is meg volt adva néhány kötelező elem, melyet meg kellett valósítani, mint például egy stand felállítása az iskolában, plakát készítése, interaktív játék, totó, sportrendezvény, prevenciós verseny stb. Sok időt és energiát befektetve ezeket sikerült is megvalósítani, sőt a DÖK és az iskola anyagi támogatásával gyümölcsturmixot és szendvicset is tudtunk osztani a diákoknak, valamint a legjobban teljesítő csapatoknak ajándékot is adhattunk. Valamint köszönjük osztálytársaink (10.A osztály) segítségét a nap lebonyoításában!

Most már „csak” a márciusi döntő vár ránk Budapesten a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában, ami azért is lesz nehéz feladat, mert 10. évfolyamosként még sok témakört előre meg kell tanulnunk. A döntő az idén 2 napos lesz, az ellátást és a szállást az Egyetem biztosítja a döntősök számára.

A csapat tagjai: Blaskó Boglárka, Gerzsenyi Lili, Hortobágyi Kata, Sztancsik  Szabina, Új Dorka 10.A osztályos tanulók.