Hírforgó

Joker lapok 2019

Hasonlóan az idegenforgalmi indíttatású kiadványokhoz, szintén az Utazás 2019 apropóján jelent meg a méltán népszerű Joker lapok 2019 című ingyenes kiadvány. Amely végtelenül praktikus, hiszen zsebben is elfér, közepén pedig egy jól megszerkesztett Szarvas várostérkép segíti a hozzánk érkező vendégek eligazodását.


Tiszteletreméltó értéke a füzetnek, hogy „Kifogyhatatlan látnivalók a történelmi Magyarország közepén” címszó alatt csokorba szedi a kiemelt látnivalókat, nevezetesen a Történelmi Országközepet, a Mini Magyarország Makettparkot, a Szarvasi Arborétumot, a Körösvölgyi Látogatóközpontot és Állatparkot, valamint a békésszentandrási Vitéz Horthy István Duzzasztóművet.

Az idei nagyrendezvények közül beharangozza a szeptember 6-7-8-ig tartó Szarvasi Szilvanapokat, a XIX. Betyár Napokat, amelyek július 12-13-án lesznek a Kondorosi Csárda mellett. A Szarvasi Vízi Színház szezonjából a július 10-től 23-ig tartó Cervinus Művészeti Fesztivált jeleníti meg.

A jeles szálláshelyek közül jelen van a Lux Panzió, a Halászcsárda – Halász Vendégház, az Aranyszarvas Apartmanház, valamint a Körösparti Nyár – téli és nyári kínálattal. Elmaradhatatlan turisztikai attrakcióként kínálja szolgáltatásait a Katalin II sétahajó, a Szárnyaló Lovastanya és a Szarvasi Gyógyfürdő. Természetesen két gasztro multink: az idén 30 éves Gallicoop illetve a Szarvasi Mozzarella is jelentkeznek ajánlatukkal.

A legkifinomultabb ínyenc ízvilággal bíró vendéglátóhelyek közül a már említett Halászcsárda mellett a Kondorosi Csárda, a Don Fredo Pizzéria, a Turul, a Szeparé, a City Grill, a Korona, a Csodaszarvas Pizzéria és a Benke Cukrászda mutatkozik be. A Mokka Delicates Bistro a hátsó borító egészén kínálja szolgáltatásait.