Hírforgó

Körösök völgyében legendák földjén

Ez a szlogenje évek óta a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület összefoglaló kiadványainak, amely az idén nyárra talán az utóbbi évek legszebb-legtartalmasabb komplex ajánlatával jelent meg.


Ahogy eddigiekben, az idén is Békésszentandrást a világhírű kajakos Bodonyi Dóra, Szarvast Novodomszky Éva televíziós személyiség, Kondorost pedig a magyar öttusa élő legendája, Balczó András ajánlja. Az épített és természeti attrakciók közül a Történelmi Emlékút és Országközéppel kezdődően felsorakoznak a kastélyok, múzeumok, templomok és emlékművek. Jelen vannak a legkiemelkedőbb rendezvények: a Helyi Termékek Vására – június 9., Múzemok Éjszakája – június 22., a XXII. Aratónap és Kárpát-medencei Nemzetiségi Nap – július 13., a Kondorosi Betyárnap – július 13., a Sándor Tamás Emlékverseny – július 20-21., a XXII. Kenumaraton – augusztus 3., a Sport és Vitamin Nap – augusztus 10., a Szarvasi Szilvanapok – szeptember 6-8. és a Nemzetközi Kukoricanap – szeptember 21.

Természetesen a legnagyobb attrakciókat folyamatosan kiadó Szarvasi Vízi Színház, a Mini Magyarország Makettpark is bőséges kínálattal bír, ahogy az Arborétum és a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark szintén. Ugyanígy a Cervinus Teátrum egésze is.

A számtalan romantikus szálláshely közül kiemelkedik a maga nemében a mezőtúri Hercegasszony Birtok, illetve a furugyi Bartha-porták kínálata. Az ízes ízek kedvelői pedig garantáltan nagy kedvvel lapozhatják végig kedvenc ízes helyeik egész hosszan sorjázó kínálatát.