Hírforgó, Képgaléria, Média

Mi nem bízzuk a véletlenre!

Immár ötödik éve, hogy iskolánk, a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Szarvas) is csatlakozott a PÉNZ7 rendezvénysorozathoz.


Az idén 2019. február 25. és március 01. között zajló témahét fókuszában az „Okosan a befektetésekről” és a „Probléma felismerés és üzleti ötlet” témák álltak. A diákok 9. és 11-12. évfolyamon játékos feladatokkal fejleszthették kreatív, kooperációs és vállalkozói készségeiket

 A program, és iskolánk célja is az, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, alaposabb ismeretekkel rendelkezzenek a vállalkozásokról, általa a gazdaság és a pénzvilág működéséről. Szeretnénk, hogy olyan ismereteket sajátítsanak el, amelyek az életre készítik fel őket.

A pénz a mindennapjaink része, így a pénzügyi tudatosság megerősítése megfontolt döntésekre ösztönzi majd a fiatalokat életpályájuk minden szakaszában. A digitalizáció jegyében a diákok számára animációs film, játékos kvíz, valamint e-learning tananyag is készült. A program együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetgazdasági Minisztérium, Magyar Bankszövetség, Pénziránytű Alapítvány, Junior Achievement Magyarország volt.

Fekécs Magdolna témahét vezető