Labdarúgás, Média, Sportsarok, Videók

Rangadón aratott győzelemmel kezdtük a tavaszt!

Majd három hónapos téli szünetet követően, a 19. fordulóval folytatódott a megyei elsőosztályú pontvadászat. Nyitásként azzal a Szeghalommal kellett megküzdenünk, amellyel már kétszer is játszottunk a szezonban, de egy hazai kupacsatán született döntetlen után, szintén otthoni környezetben, de már bajnokin szenvedtünk bántó vereséget.


A pályaválasztó Szeghalom kezdett meggyőzőbben, többnyire a mi térfelünkön pattogott a labda, ennek eredményeként, Bondár éles szögből leadott lövését kellett Lévainak védenie a 8. percben. Az első negyedóra épp letelt, amikor Veres próbálkozása kerülte el kicsivel a kapunkat. A 17. percben Tóth fejese már túljutott Lévain, de Zima a kapu torkából felszabadított.

A 21. percben Veres lőtt keresztbe a kapu előtt, ígéretes helyzetben. Az első, de annál nagyobb helyzetünk a 27. percben adódott, amikor Lévai tértőlelő kirúgása Sztojkát találta meg, aki pár lépés után középre emelt, az érkező Furár pedig egy védővel a nyakán fölé fejelt. Az eddig leírtak alapján egy egy izgalmas, jó iramú, változatos csatára is gondolhatnánk, de ebből csak a változatosság volt ami talán megállta a helyét, ugyanis igen alacsony volt a színvonal, többször is komoly gólhelyzet alakulhatott volna ki, hozzáteszem mindkét részről, de szinte minden előre irányuló átadás vagy hosszúra sikeredett vagy az oldalvonalon kívülre került. A félidőből hátra lévő időben már csak az új eredményjelző meghibásodása és Viszkok váratlan cseréje volt említésre méltó esemény.

A fordulás után nem sokkal, a 48. percben Sztojka adott középre, miután Körösfalvi lövését blokkolták a védők, a lepattanót Takács küldte meg, de ő is hasonlóképpen járt, a hazaiak viszont nem tudtak végleg felszabadítani, Furár egy labdaszerzést követően Körösfalvihoz játszott, aki 14 méterről ballal, a kapu jobb oldalába lőtt. 0-1.

Az 50. percben Bondár került nagy helyzetbe egy beadást követően, de Lévai lelopta a lábáról a labdát. Az 54. percben újra Lévainak kellett védenie, ezúttal Mészáros lövését. Egy perc múlva Körösfalvi szöktette Kriskát, aki az ötös sarkáról a jobb kapufa mellé lőtt.

A 67. percben Kriska egy szép testcselt követően az alapvonalról középre gurított, az érkező Sztojka pedig közelről a kapu közepébe sodorta a játékszert. 0-2.

A 73. percben Sztojka visszagurítása után, Klimaj 12 méteres lövését védte Patka. A végjátékban a Szeghalom nagy erőket mozgósított, legalább a pontszerzés reményében, aki élt és mozgott a mi térfelünkön tartózkodott, ne tagadjuk, beszorultunk, de izgulnunk talán csak Mészáros lövése után kellett, ami után Szikora mentett a gólvonal előtt.

A 90. percben jártunk már amikor Kiri csempészett bele egy küzdősportokban pontot érő, de a futballban nem díjazott elemet a játékába, egyszóval letarolta Cserna Dánielt a tizenhatoson belül, amiért büntető járt. A tizenegyest Mészáros váltotta gólra. 1-2.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy egy gyenge első félidőt követően, a második játékrész első húsz percében mutatott koncentrált játékunkkal sikerült két gólos előnyre szert tenni, ami jelen esetben elég is volt a meccs megnyerésére. Ugyanakkor meg kell említeni, hogy ez az eredmény, a játék összképét tekintve akár fordított is lehetett volna, de a lényeg a három pont megszerzése volt, ezt teljesítettük, és még az eredményjelző is megjavult. Elő-elő fordul, hogy negatívan kell megemlíteni a játékvezetői hármas munkáját, ezúttal viszont dicséret illeti őket, mert magas szinten, nagyvonalúan látták el feladatukat. Jövő szombaton, hazai pályán a Kondoros elleni derbi lesz a következő erőpróba.
Jók: Körösfalvi, Sztojka, Zima, Lévai

Szeghalmi FC – Szarvasi FC ‘1905’ 1-2 (0-0)

Szeghalom, Városi Sportcsarnok és Sporttelep – 250 néző. Játékvezető: Benyovszki Zoltán (Belicza B., László I.)

Szeghalom: Patka Gy. – Tatár S., Gedó L., Kovács Gy., Bondár A. (Cserna D.), Veres Zs., Boros Á., Mészáros M., Cserna R. (Bakk Á.), Wéber L., Tóth G. (Tóth B.). Vezetőedző: Janis János.

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D. (Szikora M.), Bakró G., Takács J., Kiri B., Kukovecz D., Zima D., Körösfalvi K. (Klimaj Z.), Kriska N. (Magyar M.), Furár R. (Farkas N.), Sztojka Á. Vezetőedző: Rétes Pál.

Gólszerzők: Mészáros M. 90′ (büntetőből) illetve Körösfalvi K. 48′, Sztojka Á. 67′

Edzői nyilatkozatok:

Janis János:

– Jól kezdtük a mérkőzést, s ha az első tíz percben berúgjuk a helyzeteinket, nem szenvedünk fájó vereséget.

Rétes Pál:

– Mindkét félidőben az elképzeléseink szerint alakult minden, csak az utolsó tíz percben hoztunk rossz döntéseket.

A mérkőzés videós összefoglalója: