Hírforgó, Képgaléria, Média

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

2019. március 18-24. között, hétfőtől vasárnapig egy egész héten át lehet szemetet szedni az eddigi leghosszabb VIII. TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció során, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervez.


TeSzedd! egy olyan „jó gyakorlat”, amely a fenntartható fejlődést szolgálja, és akár egy kirándulás során is élhetnek a fiatalok ezzel a lehetőséggel.  A fenntartható nevelés egyik fontos eleme a környezettudatos gondolkodásmód, amelybe a hulladékcsökkentés is beletartozik, akár úgyis, hogy összegyűjtjük az illegálisan eldobált szemetet, és így talán eljutunk oda, hogy egyre kevesebben szemetelnek majd.

Iskolánk (GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) is csatlakozott ehhez az országos programhoz. 2019. március 19-én egy kis lelkes csapattal indultunk el a Körös part szabad strand környékére. Zsákokat és kesztyűket a szervező biztosított számunkra. Aktív résztvevője volt a programnak Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony is, aki diákjainkat lelkesítette példamutatásával.

A szemét mennyisége mindenkit fölháborított. Először úgy gondoltam, hogy sok lesz a megrendelt zsák mennyisége, sajnos kiderült, hogy kevés lett.

A nap végén megbeszéltük, hogy az országos akcióprogramon kívül is fogunk szervezni több szemétszedési akciót. A gyerekek is jó ötletnek tartják. A munka ellenére mindenki jól érezte magát. 

Köszönöm a segítséget a lelkes kis csapatnak, akik a 9. C, 9. D és 11. C osztály tanulóiból verbuválódtak.

Csizmarik-Boros Erika