Kézilabda, Sportsarok

A küzdeni akarás diadala a győzelem

A múlt szombati Szeged elleni győzelem után ismét szegedi gárda volt az ellenfél.


A tartalékos hazaiak fegyelmezett védekezéssel vágtak neki a találkozónak. Mindkét csapat igyekezet minél kevesebb gólt kapni, ez pedig a helyzetek kimaradásához vezetett. A hazaiak három-négygólos előnyre tettek szert az első 15 percben. A vendégek is kapaszkodtak, így szünetre 13-9 lett az állás. 

A második játékrész az eredményjelző meghibásodásával kezdődött és ezt követően a zsűriasztalon a régi eredményjelző volt a tájékoztató. Ez a kis malőr a szegedieket zavarta kevésbé és 6 perc alatt 14-13-ra alakult a parti.  Mintegy 10 percig fej-fej mellett estek a gólok. A Körös-partiak igyekeztek lassítani a játékot. Aztán ismét megrázták magukat és az 54. percben 24-18-at mutatott a tábla és eldőlt a két pont sorsa. Bár még három gólt dobtak a vendégek, melyre a 30. percben Majoros Flóra szép átlövés találattal válaszolt, beállítva a végeredményt. A fölényeskedő szegediek ellen a szív és a küzdeni akarás meghozta a várt eredményt, a győzelmet.

Szarvasi NKK-Kézilabda Szeged SE 25-21 (13-9), NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Szarvas, 50 néző. Vezette: Csanádi, Polgár.

Szarvasi NKK: Juhos-KOVÁCS 11/5, Nyerges 1, Milyó 4, Molnár 5, MAJOROS 3, Trnyik. Csere: JANI, Kasik (kapusok), Ábrahám, Tasgyik 1, Krizsán. Edző: Száva Flórián.

Szeged legjobb: Szücs 8/3. Kiállítások: 6 ill. 8 perc. Hétméteresek: 8/5 ill. 4/3.

Száva Flórián:

– Csapatmunka volt. Gratulálok a lányoknak, igazi küzdeni akarásról lehet beszélni, mindenki dicséretet érdemel.

Április 6-án 16-án Gyomaendrőd-Szarvas találkozó lesz. Az ifjúsági mérkőzésen Szarvas-Túrkeve 32-18.