Diáksport, Sportsarok

Megyei bajnok a Gyakorló

A Diákolimpia kosárlabda sportágának harmadik korcsoportos megyei döntőjére került sor március 29-én Békésen.


Négy iskola leány csapata készült az érem és bajoki cím megszerzésére. A békési lányok miután legyőzték a berényieket, már a döntőben is érezhették magukat. A Gyakorlósok a gyulai Implom József Iskola lányaival kerültek szembe. A mérkőzés gyorsan véget ért (42:2) és készülhettünk a tavalyi győztes Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola lányai ellen. A tét nemcsak az aranyérem, hanem az országos döntőbe kerülés volt.

Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Ált. Isk. – Békési Dr. Hepp Ált. Isk. 40:17 (4:2, 17:6, 9:4, 10:5)

A bajnokcsapat “aranyos” gyakorlós lányok: Sonkoly Noémi, Veres Doren (2), Molnár Sára (12), Makai Regina (2), Sonkoly Fanni (23), Illés Petra, Solymosi Berill (28), Pusztai Liza, Groditzki Anna, Sindel Janka (5), Korbely Kincső (7), Wertheim Amanda (5), Brachna Boglárka. Edzők: Darida Károlyné, Darida Károly.

Folytatása következik!

A fiúknál „…amit lehetett azt kihoztuk a napból, mert csodák nincsenek” – mondta el az edző. Egy könnyen felejthető (-40) pontos mérkőzés után a bronzéremért mérkőzhettünk a békéscsabai Lencsési Általános Iskola csapatával. A közelmúltban kétszer is vereséget szenvedtünk tőlük, így elérkezett az idő, hogy éremért játszunk ellenük – és most ez a “gyakorlósoknak” sikerült!

GFF Gyakorló Általános Isk. – Lencsési Ált. Isk. 57:43 (13:9, 18:5, 10:18, 16:11)

Gyakorló Szarvas: Komlósi Rupert (4), Baráth Barna (8), Bogdán Péter (2), Hárskuti Dominik (8), Szonda Martin (2), Nieddu Roberto (7), Baksa Barna, Sass Péter (11/3), Magyar Levente (11), Bélteki Bence (2), Solymosi Armand (12), Gombos Béla, Gajdos Kevin. Edző: Darida Károly.

A bronz is szépen ragyog…

Hajrá Szarvas! Hajrá GFF Gyakorló! Gyakorló…, ahol jó kosarat dobni!

D. I.