Képgaléria, Média, Sziréna

Katasztrófavédelmi együttműködési gyakorlat Kondoroson

Együttműködési gyakorlatot szervezett a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Békés Megyei Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség közreműködésével a Vidra és a Körös Kondor Önkéntes mentőcsoportok részére Kondoroson március 29-30.-án.


A gyakorlaton a riasztást követően a résztvevő mentőcsoport tagok speciális képességeik részét képező kutyás kutatási feladatokat szimuláltak, valamint lakosságvédelmi feladataiknak eleget téve egy 40 ágyas befogadó hely berendezését hajtották végre.

A mentőcsoportok gyakorlata szorosan kapcsolódott a Kondorosi Petőfi István Általános Iskola „Fenntarthatóság hete” programsorozatához. Majoros Zsolt tűzoltó alezredes, a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője a 7-8. évfolyamos diákoknak részére előzetes tájékoztatást nyújtott a közösségi szolgálat katasztrófavédelemnél történő teljesítésének lehetőségéről, emellett ismertette a diákokkal az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-as évben elvégzett főbb feladatait.

Lestyán Györgyné tűzoltó főhadnagy, katasztrófavédelmi megbízott, előadását a mentőcsoport tagok által végrehajtható lakosságvédelmi feladatokról a 6. évfolyamos diákok érdeklődve hallgatták végig, majd ezt követően ők is bekapcsolódtak a befogadó hely berendezésébe.