Hírforgó

2019-ben ismét a Jedlik Ányos fizikaverseny döntőjében a benkás diákok

Az 1990-es évek végén, Nyíregyházán született meg a gondolat, Jármezei Tamás jóvoltából, hogy az általános iskolások részére fizikaversenyt szervez.


Közel két évtized alatt országos megmérettetéssé nőtte ki magát a kezdeményezés. Iskolánk tanulói 2006 óta rendszeres résztvevői az országos döntőnek.

Ebben az évben két tanulónk jutott be Nyíregyházára. A verseny jelentősége, hogy már 3. osztályos kortól lehetőséget biztosít a tanulóknak arra, hogy a „Fizikaiskola” feladatgyűjtemény megoldásával mélyebb tudásra tegyenek szert, s felkészüljenek a regionális fordulóra. Az év során végzett kitartó, szorgalmas munkának köszönhetően, iskolánk két tanulója jutott be az áprilisi döntőbe. Rutinnal versenyeztek, hiszen mindketten negyedik osztályos koruk óta szerepelnek ezen a megmérettetésen. Az eredményhirdetésen szép sikereknek örülhettünk, hiszen mindkét tanulónk, a 6. osztályos Müller Péter és a 7. osztályos Szpisják Zsófia 3. díjban részesült. Felkészülésüket tanáruk, Juhászné Kurucz Edit segítette.

A Nyíregyházán eltöltött három nap alatt a háromfordulós versenyen számot adtak tudásukról, logikus gondolkodásukról, problémamegoldó képességükről. Délután a diákok kísérőikkel a Vadasparkban kapcsolódhattak ki, este pedig érdekes kísérleteket nézhettek meg egy fizikus tanárjelölt közreműködésével.

Remélem, a következő tanév hasonló sikereket tartogat számunkra!

Juhászné Kurucz Edit