Hírforgó

Szerdai rövidek

Történések Szarvas város közéletéből.


Szentegyháza-Szarvas Emlékkönyv |Az idén 25 éves a Szentegyháza-Szarvas testvérvárosi kapcsolat. A negyedévszázados évfordulóra egy különleges emlékkönyv készül, amelynek bemutatóját 2019. július 19-re, az idei Szentegyházi Városnapokra tervezik a kötet szerkesztői. 

Nemzeti Emlékezet Bizottság | A Nemzeti Emlékezet Bizottság kisebb munkacsoportja a közelmúltban Szarvasra látogatott és szemrevételezte a Kozák Ferenc által még 1996-ban létrehozott Pincemúzeum még meglévő dokumentumait, különös tekintettel a 30 évvel ezelőtti rendszerváltási változásokra. 

Mobilis Baráti Kör | Április 5-én Szarvas Város Barátainak Köre az ország több pontjára is kirándulást szervezett. A szarvasiak népes csapata Szegeden portyázott Bődi János idegenvezetésével, még a Pálos Béla vezette budapesti csoport Tokajban élvezte a bortúra örömeit.

 Május 24.: Lengyel Béla emléktáblájának avatása | Mint azt már korábban megírtuk, május 24-én katonai tiszteletadás mellett több lengyel és magyar világi és egyházi vezető személyiség jelenlétében a lengyel-magyar barátság jegyében leplezik le Szarvason Lengyel Béla altábornagy emléktábláját. Az emléktábla a hős altábornagy szülőháza, a Lengyel-palota falára kerül. 

Meghívás a Madáchba | Szemerédi Bernadett meghívást kapott a Madách Színházba az ONCE – Egyre című világhírű film musical adaptációjába Reia szerepében. A Szirtes Tamás rendezte darabban olyan sztárokkal szerepel együtt, mint Gubik Petra, Simon Boglárka, Dolhai Attila, Békeffi Viktória és mások. Gratulálunk!