Hírforgó, Képgaléria, Média

Tisztelgés a költészet előtt

Iskolánk, a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma humán munkaközössége már harmadik alkalommal rendezte meg szavalóversenyét a Költészet Napja tiszteletére. A megmérettetéshez egyetlen feltételt kellett teljesíteni: magyar költő versét elszavalni a zsűri és a hallgatóság előtt.


Idén nyolc tanuló vállalkozott arra, hogy kedvenc versét megossza velünk. Legnagyobb örömünkre a legkisebbektől az érettségire felkészítő évfolyamig volt jelentkező, akik a klasszikus és mai magyar irodalomból választottak verseket. 
A mezőnyből kiemelkedett Tóth Lotti és Farkas Rita szavalata, akik mindketten a mai irodalomból választottak, és győzték meg a zsűrit, hogy ők érdemlik meg az I. és II. helyezést. 

A feltörekvő fiatalok közül Plentri Nikolett III. helyezést ért el szavalatával.

Mindenkit oklevéllel, illetve a helyezetteket a Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány által biztosított könyvvásárlási utalvánnyal jutalmaztunk, amit ezúton is nagyon köszönünk!

Ennek a nagyon jó hangulatú, lírai délutánunknak csak nyertesei voltak, hiszen a gyönyörű szavalatok hallatán mindannyian feltöltődtünk lelkileg.

Tóthné Lipták Erzsébet munkaközösség-vezető