Hírforgó, Képgaléria, Média

Ismét Szakmák Éjszakája a „Székelyben”

A GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma immáron negyedik alkalommal csatlakozott 2019. április 12-én megrendezett Szakmák Éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz.


Betekinthettek az idelátogatók a „kulisszák” mögé, kipróbálhatták a nekik tetsző szakmákat, előadásokon és bemutatókon vehettek részt. A hűvös idő miatt az udvari rendezvényeink sajnos elmaradtak, de annál nagyobb sikere volt a környékbeli óvodák és általános iskolák körében meghirdetett rajzversenynek. Szép számmal érkeztek be hozzánk a szebbnél szebb rajzok, nem kis fejtörést okozva a bíráló bizottságnak a legjobb 3-3 rajz kiválasztásában.

A három óvodás és három alsó tagozatos tanuló jutalomban részesült. De gazdára talált 2 különdíj is, melyeket a megnyitó ünnepség keretén belül vehettek át. A pályázatra érkezett rajzokból iskolánk kiemelt helyszínén kiállítást rendeztünk be, ahol az érdeklődők megcsodálhatták a remekműveket.

A díjak kiosztása után felavattuk a „Királyi lépcsőt”. Ez egy történelmi utazás a földszintről az emeletig, ugyanis a lépcsőfokok a magyar történelem jeles személyei közül tartalmaznak egy-egy nevet és évszámot.

Szintén az aulában mutatkozott be a DM, aki termékismertetővel és kóstolóval vett részt rendezvényünkön. A Szarvasi Nagycsaládosok Egyesülete is kóstolóval kedveskedett a látogatóknak, és mi is itt mutattuk be a nagysikerű Erasmus+ és Határtalanul pályázataink által felkeresett külföldi iskolákat. 

Itt rendeztük be az egészségszigetet, ahol mindenki vérnyomást és vércukrot mérethetett és az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat kaphatott. 

Szaktantermeinkben az egyes szakmákat mutattuk be, itt a látogatók részt vehettek, illetve kipróbálhatták magukat az egyes szakmákban. Az asztalos bemutatónkon csapolásokat készíthettek és CNC marógép bemutatót tekinthettek meg, a kereskedelem bemutatónkon online tudásmérőt, öko kulcstartót készíthettek az idelátogatók, illetve kipróbálhatták a mérleget és a pénztárgépet is. A festő bemutatónkon minden érdeklődő megtekinthette a nemrég kifestett szaktantermünket, csíkhúzást és sablonfestést próbálhattak ki. A reál munkaközösség anamorfózis bemutatóval, óriás puzzle-val, „Bio-mata” kérdésekkel és ajándékokkal várta az érdeklődőket. A szépészet munkaközösség elsősorban a hölgy vendégeknek kedvezett szépészeti-, smink-, és hajviseleti tanácsokkal. Az ügyviteli-irodai munkának is részesei és kipróbálói lehettek a látogatók tanirodáinkban, ahol társasjátékozhattak, klaviatura puzzle-t játszhattak, spirálozhattak az érdeklődők. Informatikusaink a a LEGO robotok világába, weblapszerkesztés, a számítógép szerelés, hálózat telepítés rejtelmeibe kalauzolták el az ide látogatót. A könyvtárban kapott helyet a pedagógia munkaközösség elsősorban gyermekeknek szóló bemutatója, ahol színezhettek, bábokat készíthettek és meséket tekinthettek meg a gyermekek. A vendéglátás-turisztika szakmai bemutatókon szobát foglalhattak, csoki bonbont készíthettek, olasz fánkocskákat fogyaszthattak és finom koktélokat kóstolhattak az idelátogatók. 

Mindent összevetve közel 170 fő látogatott meg minket a rendezvény késői, este 6 órától 22 óráig tartó időszaka alatt. Az érdeklődők elismerően nyilatkoztak iskolánk eszközkészleteiről, épületünk korszerűségéről és színvonaláról. A látogatók között sok olyan fiatal volt, akinek megtetszett iskolánk, és jövőbeni tanulmányait a GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában kívánja majd folytatni.

Vincze Sándor gyakorlati oktatásvezető