Labdarúgás, Média, Sportsarok, Videók

Egy góllal legyőztük a Szeghalmot!

A felsőházi rájátszás 4. fordulójában a Szeghalom csapatával találkoztunk hazai pályán.


A rendhagyó időpontban, pénteki napon lejátszott találkozót mi kezdtük biztatóbban, már a 3. percben a vendégek lélegezhettek fel, miután Sztojka beadását követően Furár a jobb oldali kapufát találta telibe.

Ami késett nem múlott, mert a 6. percben Sztojka adott be a bal oldalról szögletet, ami után a kapu előtt lehulló labdát Furár vágta a léc alá öt méterről. 1-0.

A 13. percben Furár jobb oldali beadását követően Patka ölelte magához a labdát.

Magabiztosan, esélyeshez méltóan játszottunk, levegőben lógott a második találatunk is ami a 22. percben meg is született, ekkor Furár szerzett labdát a félpályánál, majd egyből Sztojkát hozta helyzetbe, aki egy csellel becsapta a szeghalmi hálóőrt, majd higgadtan lőtt a kapu jobb oldalába. 2-0.

Eddig minden a tervek szerint alakult, de ezután mintha elhittük volna, hogy ez a meccs zsebben van, és kissé kiengedtünk, amit a vendégek igyekeztek kihasználni. A 27. percben Bondár lőtt kapu mellé, egy védőnk közreműködésével.

A 28. percben már nem volt ilyen szerencsénk, miután egy röviden sikerül felszabadítás után Tóth nyeste meg 18 méterről a játékszert, ami után az védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba. 2-1.

A 30. percben Zima fülelt le egy rövidre sikerült hazaadást, de nem tudott túl járni Patka eszén, aki kiütötte az átemelési kísérletét. A félidő végéhez közeledve kezdtük elveszteni a fonalat, ezzel szemben a vendégeknek jót tett a talált góljuk, sőt a 33. percben egy beadást követően kis híján ki is egyenlítettek, mikor Bondár a felső lécre sodorta a labdát. A 40. percben pedig Wéber csúsztatott fejjel közelről, de Lévai vetődve védett.

A második játékrészre sem sokat nőtt a színvonal, bár többnyire hazai lábakon járt a labda, de nem igazán volt éle a játékunknak, így hiába volt többet nálunk a labda, nem tudtunk a tartalékosan felálló sárrétiek fölé kerekednünk.

Talán átlendülhettünk volna a holtponton az 54. percben, amikor Sztojka szabadrúgását Furár vette át, majd nagy helyzetben, a kivetődő Patkába lőtt.

Váltakozó mezőnyjáték után, megint a félidő közepe hozta meg az áhított gólt, a 69. percben Zima labdájával Furár lépett ki, majd pontos középre adása után, Sztojka emelt a léc alá 14 méterről. 3-1.

A 79. percben lezárhattuk volna a találkozót, de a szólóban kilépő Furár, bár a kivetődő Patka mellett is elvitte már a labdát, mégsem tudta feltenni a pontot az i-re, mert a keresztbe futó Ruzsát találta telibe.

Wéber tett róla hogy izgalmas legyen a végjáték, mivel a Bondár által kapufára fejelt kipattanót magabiztosan vágta a kapunk bal oldalába. 3-2.

A 86. percben Magyar lőtt kapufát, Sztojka beadását követően.

Összegezve a látottakat, az első huszonöt percben mutatott tervszerű játékunkkal két gólos előnyre tettünk szert, úgy tűnt, hogy akár több gólos sikert is arathatunk, de ezután a vendégek is beszálltak a játékba és egyenrangú ellenfélként küzdöttek tovább, így mindvégig nyílttá tudták tenni a találkozót. Az öt góltól eltekintve, a közepesnél gyengébb színvonalú meccset láthatott a publikum, bár mindkét csapat mentségére szóljon, hogy 48 órával előtte még kupameccsen kellett pályára lépniük. Legközelebb Nagyszénáson próbáljuk meg begyűjteni a bajnoki pontokat.

Jók: Furár, Sztojka, Kukovecz.

Szarvasi FC ‘1905’ – Szeghalmi FC 3-2 (2-1)

Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Mezei Máté (Ancsin Z., Belanka Zs.)

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Bakró G., Szikora M., Polonszki P., Murvai D. (Magyar M.), Kukovecz D., Medvegy Á. (Piti L.), Zima D. (Klimaj Z.), Sztojka Á., Furár R. Vezetőedző: Rétes Pál.

Szeghalom: Patka Gy. – Tatár S., Bondár A., Veres Zs., Boruzs J. (Peczó K.), Tófalvi A., Ruzsa Sz., Gedó L., Cserna D. (Seres D.), Wéber L., Tóth G. (Gajda T.). Vezetőedző: Janis János.

Gólszerzők: Furár R. 6′, Sztojka Á. 22′, 69′ illetve Tóth G. 28′, Wéber L. 85′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál:

– Mezőnyben rengeteg hibát követtünk el, viszont a helyzetek kialakításában sokat fejlődtünk. Sajnos ezeket rossz százalékban értékesítettük.

Janis János:

– Több volt ebben a mérkőzésben, mint egy egyszerű vereség. Sajnos, jelen helyzetünkben annak is örültünk, hogy ki tudtunk állni. Sportszerű mérkőzés, kiváló játékvezetés mellett.

A mérkőzés videós összefoglalója: