Futás, Képgaléria, Média, Sportsarok, Sziréna

Jól szerepeltek a Békés megyei katasztrófavédelmisek is a terepfutó bajnokságon

Sem az eső, sem a szél, sem a fogvacogtató hideg nem szegte kedvét a futóknak május 6-án. A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum már hagyományos helyszíne a Belügyminisztérium Országos Terepfutó Bajnokságának, amelyen idén négy korcsoportban mérték össze felkészültségüket a belügyi szervek sportszerető munkatársai.


Nehéznek bizonyultak, de nem voltak teljesíthetetlenek azok a szakaszok, amelyeken versenybe szállhattak a hét első napján a legelszántabb terepfutók. Leginkább erre az elszántságra, a mozgás szeretetére volt szükségük, mert a májusi hideget, a kellemetlen időjárást a gyönyörű környezet sem tudta feledtetni.

A dr. Pintér Sándor belügyminiszter fővédnökségével, és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megszervezett verseny a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának köszöntőjével vette kezdetét.

A terepfutóverseny hétszázhúsz indulója szokásos hétköznapokon a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ, valamint a katasztrófavédelem napi teendőit végzik. Ezen a hétfőn viszont egyénileg és csapatban küzdöttek meg az elemekkel és saját határaikkal, valamint a Magyar Atlétikai Szövetség szabályai szerint kialakított pályával.
 
A verseny útvonala a Szabadtéri Néprajzi Múzeumon belül húzódott, nagyrészt füves, murvás terepen, helyenként átjárókon, udvarokon vezetett keresztül, csak rövid szakaszokon könnyítette a futók dolgát az aszfaltos út.
 
Az egyéni indulók mellett ötvenhat csapat is nekivágott a távnak. Férfi és női kategóriában, négy-négy korcsoportban indultak a versenyzők. A korcsoportok indulói különböző távokat teljesítettek, hat, négy, három illetve két kilométert kellett lefutniuk.   

Katasztrófavédelmi kategóriában a hölgyek között I. korcsoportban egyéni és csapatversenyben is a dobogó második fokára állhatott fel Szabó Petra szakügyintéző.

Szintén katasztrófavédelmi kategóriában Kovács Zoltán tűzoltó főtörzszászlós IV. korcsoportban egyéni indulóként is a harmadik helyet szerezte meg.

Igazgatóságunk férfi csapata (Pepó János tűzoltó zászlós, Bánfi András tűzoltó főtörzszászlós) III. korcsoportban, csapatversenyben a harmadik helyen állhatott a dobogóra.

Kollégáinknak gratulálunk az elért szép eredményekhez és kívánunk hasonló sikereket az eljövendő megmérettetésekhez is!