Hírforgó, Képgaléria, Média

A Virágok Vasárnapján láttuk

A május tizenkettedike is ragyogó idővel köszöntött Szarvasra. A KOMÉP szervezte Virágok Vasárnapja lévén fényképezőgéppel kezünkben nekilódultunk, hogy egy képes híradás erejéig felmérjük a délelőtt történéseit.


Megjegyzem, mivel a Virágok Vasárnapja a megszokott családi-baráti miliőben zajlott, sétánkat kicsit tágítottuk. A Piac közelében ezidőtájt is gőzerővel folytak a termelői piac kivitelezési munkálatai. S ahogy az lenni szokott, az igazi virágvásár ezúttal is magán a piactéren belül zajlott. A Zenepavilonnál a meghirdetett gyermek kulturális programok, virágültetések zajlottak. Volt ugrálóvár, néhány hűséges virágárus kedvenc cukorkaárusunk, a „Mami” szomszédságában kínálta portékáját. A legkisebbek körében ezúttal is nagy sikere volt a KOMÉP gépbemutatójának.

Továbbiakban még gyönyörködve a Fő tér és a Szabadság út virágaiban, egészen a Ciprus bontásterületéig folytattuk sétánkat. Mint ismeretes, az immáron néhai vendéglátóhely helyén egy neves klímatechnikai cég bemutatóháza épület belátható időn belül.

Sétánk végén megnéztük még a Petőfi utcai járdaépítést. Az idei nyári szezon kezdetére – 2019. június 14. – esztétikus és kényelmes járdaburkolat várja majd a Szabadság út sarkától egészen a Vízi Színházig a látogatókat. A járda mellé pedig új fasort telepítenek.