Hírforgó

Hétfői rövidek

Rövidhírek Szarvas város közéleti történéseiből.


Fazekas László díszoklevele | A Képviselő-testület május 15.-i ülésén díszoklevéllel ismerte el Fazekas László vendéglátóipari munkásságát. Az egykori Árpád legnemesebb hagyományait követő neves vendéglős a Vasipari Étkezdében negyed évszázadon keresztül szolgálta a köz javát. Az étkezde megszűntével nyugállományba vonult.

Óvónők elismerése | Kossuth utcai óvodánk két kiválósága, Gelencsér Istvánné Tóth Ibolya és Valló Zoltánné Jakab Etelka is nyugdíjba vonult az év folyamán. A két közszeretetnek és köztiszteletnek örvendő óvónőt Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel tüntette ki dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője. Az elismerést a miniszter nevében Babák Mihály polgármester adta át a Képviselő-testület múlt szerdai ülésén.

Új technika mellett | A legutóbbi testületi ülés hangosítása már a legújabb Globomax LCD konferencia- és szavazópult alkalmazása mellett történt.

Emelkedett a vendégéjszakák száma | Turizmusunk dinamikus fejlődését jelzi, hogy a 2017-es 98 ezerhez képest 2018-ban 123 ezerre növekedett a Szarvason eltöltött vendégéjszakák száma.

Hittantábori támogatás | A Képviselő-testület 100 ezer forint támogatásban részesíti az Újtemplomi Evangélikus Gyülekezet nyári hittantáborát.

Emléktábla Lengyel Bélának | A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara kezdeményezésére május 24-én emléktábla kerül a Lengyel-palota falára Lengyel Béla tábornok emlékére. A Képviselő-testület 100 ezer forinttal támogatja e nemes lokálpatrióta gesztust.

Megjelent a Szarvasi Krónika | A napokban jelent meg a Szarvasi Krónika közművelődési és helytörténeti folyóirat 2019. évi – egyben 33. – száma. A Krónika megvásárolható a helyi Líra Könyvesboltban.